Presentació del calendari municipal 2020

Dimarts, 17 de desembre de 2019 a les 00:00

El calendari municipal 2020, que edita l'Ajuntament, es presenta aquest dimecres, 18 de desembre, a les 19h a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12).

Enguany, el contingut de l'almanac es dedicarà diferents edificis i espais protegits a nivell local coincidint amb l’aprovació, ara fa un any, del catàleg de patrimoni de Montcada i Reixac. L’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial seran els encarregats de presentar el calendari.

L’almanac inclou instantànies d’alguns dels 112 elements patrimonials que el consistori montcadenc vol protegir i preservar. La fotografies de la publicació municipal, que han estat realitzades per diferents membres de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac, recullen imatges de la Casa de les Aigües, la Torre Na Joana i Sant Pere de Reixac, i altres menys conegudes com Can Valentí i Can Sans.

El catàleg es pot consultar al web https://patrimoni.montcada.cat. Al web estan ordenats tots els elements en una classificació que estableix 4 categories diferents. La primera està formada per conjunts arquitectònics amb un total de 4 elements; 66 elements estan dintre de l’arquitectura religiosa, pública i industrial, a banda de residències rurals i urbanes i obres d’enginyeria; 17 elements estan inclosos a la categoria de jaciments arqueològics; i 25 a la de patrimoni natural, ambiental i paisatgístic. Cadascun dels elements catalogats va acompanyat d’una fitxa descriptiva amb imatges i referències com la cronologia, l’autor, la categoria i el seu nivell de protecció.

El calendari incorpora les activitats de ciutat que tenen lloc a Montcada i Reixac, la commemoració d'efemèrides amb repercussió local, les festes majors i els dies festius, locals i nacionals. Se n'han editat 3.500 unitats, que es podran recollir, de forma gratuïta, a l'Auditori Municipal després de la presentació oficial i l'endemà també a l'Ajuntament (av. de la Unitat, 6), a la Casa de la Vila (Major, 32) i a l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39).

Darrera actualització: 17.12.2019 | 09:37