Recomanacions per gaudir de les revetlles amb seguretat

Dijous, 20 de juny de 2019 a les 00:00

L'Ajuntament ha autoritzat sis punts de venda de material pirotècnic al municipi i demana molta precaució a l'hora de manipular-lo.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, la Policia Local, l’agrupació de Protecció Civil i ADF La Serralada recomanen la ciutadania que tingui molta precaució a l’hora de manipular material pirotècnic davant la proximitat de les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere i així, gaudir d’unes celebracions segures. Els petards, coets i altre tipus de material inflamable s’han de comprar als establiments autoritzats i seguir les instruccions que indica cada producte. El consistori ha donat enguany permís per instal·lar sis casetes de venda situades a la plaça de la Pedra, a Can Sant Joan; al carrer Castelló, a Pla d’en Coll; a l’avinguda d’Europa, a Mas Duran; al carrer Baix de Sant Pere cantonada amb la plaça Francesc Macià (Mas Rampinyo), a l’entrada a Can Cuiàs i al carrer Can Tapiola.

Entre d’altres recomanacions, no s’han de llençar petards ni coets amb la mà ni amb la canya trencada, utilitzar mitjans segurs per encendre’ls (metxers o similars) i sempre des de l’extrem, perquè doni temps a la persona a enretirar-se. Està prohibit llençar coets a menys de 500 metres de zones forestals i que no es poden encendre fogueres amb gasolina o altres productes inflamables.

D’altra banda, un dolç típic de les revetlles són les coques. S’ha de tenir en compte que els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o de nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes si no es respecten les condicions d’higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. També s’ha de vigilar amb les elevades temperatures de l’estiu, que poden fer malbé més ràpid aquest tipus d’aliments.

Per tant, s’han d’adquirir les coques en un establiment apte per a l’elaboració d’aquests pastissos, s’han de comprar en funció de les possibilitats de conservació fins al moment del consum i conservar-la en fred, especialment les de crema o nata. Si s’ha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la conservació en fred, és millor comprar coques es puguin mantenir a temperatura ambient o bé, adquirir-la al lloc de destinació, si és possible.

 

Darrera actualització: 20.06.2019 | 11:33