Un gran passeig als antics terrenys de Valentine connectarà els barris de La Ribera i el Centre Llevant

Dijous, 31 de maig de 2018 a les 00:00

Un gran carrer per a vianants serà l'eix vertebrador que connectarà els barris de La Ribera i de Montcada Llevant. Aquesta ha estat la principal idea que el veïnat dels dos barris han proposat a les dues jornades participatives que ha organitzat l’Ajuntament per decidir sobre els usos que tindrà l'espai públic resultant del planejament dels antics terrenys de la fàbrica Valentine.

Ahir, el Centre Cívic de La Ribera va acollir la segona sessió, on els tècnics municipals van presentar un avantprojecte amb les propostes realitzades pel veïnat en el marc de la jornades participatives. L'acte va comptar amb l’assistència del president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i del regidor de barri, José Domínguez.

A la primera jornada, els participants es van dividir en tres grups de treball que van fer propostes per a la zona. El document, elaborat pels serveis tècnics municipals, s'ha de traslladar als propietaris dels terrenys -les entitats financeres BBVA i Santander i la constructora Reyal Urbis-, que s’han d’encarregar de la redacció del projecte i de la urbanització d’aquest espai públic. El regidor Jordi Sánchez ha mostrat la seva satisfacció perquè el document elaborat "recull gran part de les propostes veïnals aportades a la primera sessió" i ha proposat "a creació d'una comissió de seguiment amb el veïnat quan s'elabori el projecte definitiu".

La principal proposta aportada reforça el futur eix entre els carrers Conca i Provença, un espai de 280 metres de llargada i de 55 d'amplada. Aquest passeig central acollirà una línia d'arbres i d'il·luminació. La zona interior també incorporarà una plaça de 4.500 m2 per a desenvolupar diferents activitats.

Entre les altres propostes recollides està la creació d'un parc infantil i de zones d'estada, la instal·lació de mobiliari urbà com fonts, bancs i una pèrgola, la reordenació de les places d'aparcament i la segregació de la zona de carril bici i les voreres per a vianants a l'avinguda de la Ribera, i plantar arbrat autòcton a la zona central i a tot el perímetre. En aquest sentit, el consistori demanarà als redactors del projecte que es faci amb tecnologia de sistema urbà de drenatge sostenible (SUDS) per tal de respectar el cicle de l'aigua, afavorint l'ús de les aigües pluvials per el reg i la reinfiltració al freàtic.

El Pla de Millora Urbana aprovat el 2008, concedia als propietaris el dret a construir dos torres de 15 plantes, a més d'ubicar el nou institut La Ribera a un espai que tallava la continuïtat entre els dos barris i situar l'espai de cessió municipal a una zona que estava afectada per la línia del tren i per una línia d'alta tensió. El maig del 2016 el Ple va aprovar l'anulació de llicències per forçar la propietat a negociar un nou disseny per al futur del solar. Finalment, el planejament per a aquest sector es va aprovar a principi d'aquest any després que el consistori aconseguís rebaixar les dues torres de 15 plantes a un edifici de 12 pisos l’alçada, situar la construcció del nou institut del carrer Larramendi en una zona que permeti la connectivitat entre barris i millorar la ubicació de l'espai de cessió del 10% a l’Ajuntament.

 

Darrera actualització: 31.05.2018 | 14:44