Montcada i Reixac aposta per la compra agregada d'energia

Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 00:00

La subhasta per adjudicar-se els lots d'energia elèctrica i gas de 24 empreses locals ha tingut lloc aquest dijous, 20 de desembre, a la Casa de la Vila.

La subhasta per a la compra agregada d'energia elèctrica i gas que promou l'Ajuntament –amb el suport de la Diputació de Barcelona, Activa Prospect i Energroc– s'ha celebrat aquest dijous, 20 de desembre, a la Casa de la Vila. Tres comercialitzadores energètiques, de la quinzena que se n'hi ha presentat, s'han endut els tres dels quatre lots subhastats -un ha quedat vacant- per donar servei a les 24 empreses i comerços que s'han constituït com a grup de compra agregada d'energia. Les firmes que han obtingut els lots són Adeinnova Energia, Electra Caldense i Oppidumenergía. L'objectiu d'aquesta unió energètica és reduir els costos de les factures d'electricitat i gas, adquirir energia renovable certificada i facilitar-ne l'autoconsum. L'adjudicació mitjançant subhasta permet al grup assolir preus més baixos que el de sortida.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil, considera que "aquest fet animarà altres empreses i comerços a afegir-se a la iniciativa que posem en marxa enguany i que volem que tingui continuïtat en propers exercicis". La regidora de Comerç i Turisme, Montse Ribera, ha fet una crida al petit comerç a participar en properes edicions de la subhasta, en considerar que aquest sistema permet "millorar la seva competitivitat i reduir les despeses quotidianes del seu negoci". L'alcaldessa, Laura Campos, ha destacat que Montcada i Reixac "és un dels municipis pioners de Catalunya i Espanya que aposta per l'autoconsum i l'energia verda i renovable".

La subhasta s'ha fet mitjançant la plataforma electrònica de Global Dragon Solutions i ha durat dues hores. Els pròxims dies es formalitzaran els contractes entre les empreses del grup i les comercialitzadores guanyadores. Els empresaris i comerciants que estiguin interessats poden fer contactant amb Promoció Econòmica i Ocupació per correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@montcada.org o trucant al 935 648 505.

Darrera actualització: 21.12.2018 | 09:01