Les obres a l’avinguda de Terra Nostra provocaran afectacions al trànsit i a la circulació de l'autobús

Dilluns, 16 de gener de 2023 a les 10:00

A partir del 18 de gener i fins al dia 30, es tallarà el trànsit i es prohibirà l’estacionament a tota l’avinguda de Terra Nostra i deixaran d’estar operatives cinc parades d’autobús de la línia 155: dues al barri de la Font Pudenta i tres a Terra Nostra. 

A causa dels treballs d’asfaltat i de pintura de les noves senyals viàries, entre el 18 i el 30 de gener no es podrà circular en tot el tram de l’avinguda de Terra Nostra des de l’N-150 fins a la riera de Sant Cugat. L’estacionament a la calçada també estarà prohibit i només es permetrà l’accés als guals de la zona, a excepció dels moments en els que s’hagin de fer els treballs específics d’asfaltat. Durant tot aquest període de temps, també estaran fora de servei cinc parades d’autobús de la línia 155: dos al barri de la Font Pudenta (Av. Riera de Sant Cugat-Ptge de la Pintura i Av. Riera de Sant Cugat-Pere de Montcada) i tres a Terra Nostra (Av. Terra Nostra-CEIP Mitja Costa, Av. Terra Nostra-Llorer i Plaça Bifurcació). Durant tot aquest temps, la ciutadania podrà utilitzar les parades més properes situades al polígon de la Ferreria: la del carrer Progrés, davant de la comissaria de la Policia Local (Mecànica-Progrés); a prop de l’IES La Ferreria (Química-Progrés) i entre l’institut i l’estadi de futbol municipal de la Ferreria (Av. Ferreria-Química). Aquesta última passarà ser, de manera provisional, la parada d’inici i final de la línia 155.

A partir del 30 de gener, es tornarà a obrir el trànsit amb el nou sentit de circulació i es posarà en marxa un nou circuit de la línia d’autobús 155 al seu pas per Terra Nostra amb cinc parades en sentit de circulació únic i una en els dos sentits. A Montsant, hi hauran dues parades noves: una a l’alçada del carrer Vallbona i una altra a l’estació de tren Montcada-Santa Maria, que es convertirà en l’inici i final de la línia. També se situarà una de nova a l’N150 i a l’avinguda de Terra Nostra es distribuiran tres: a l’alçada del carrer Alzina, en el tram comprès entre el carrer de la Rosa i Llorer i davant del CEIP Mitja Costa (aquesta serà l’única que estarà en els dos sentits de la circulació).

Els treballs per pacificar el trànsit a l’avinguda de Terra Nostra van començar el 9 de gener amb un actuació al pas inferior del pont de la línia ferroviària R4, entre l’escola Mitja Costa i el carrer Antoni Pujades, on s’ha fet el rebaix i l’asfaltat, sense afectacions al trànsit a l’avinguda de Terra Nostra.

Tota l'actuació, amb un import de 245.500 euros i emmarcada en el Pla d’asfaltat 2022, consistirà en una intervenció sobre el paviment del vial, en un tram de 780 metres comprès entre l’N-150 i l’avinguda de la riera de Sant Cugat. El material extret del fressat es reciclarà i es compactarà al camí de l’avinguda de la riera de Sant Cugat, des del carrer Núria fins a la part posterior de l’escola Mitja Costa, facilitant un altre accés al barri.

La intervenció al barri, permetrà pacificar l’avinguda de Terra Nostra, que tindrà un únic sentit de circulació (en sentit Montcada centre) i augmentar l’espai per a vianants, que passarà a tenir una amplada de 3 metres, en el costat del carrer més proper a les vies de tren. També s’actuarà sobre la zona d’accés a l’escola Mitja Costa, on es crearà un espai d'estada més ampli i segur. A la part baixa del carrer Antoni Pujades s’instal·larà un semàfor automàtic per regular el trànsit al pas de l’autobús. D’altra banda, els carrers Antoni Pujades i Montsant mantindran les dues direccions de circulació, prioritzant el trànsit de pujada, i es prohibirà el pas de camions en sentit cap a Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 17.01.2023 | 08:04