L'Ajuntament garanteix la cobertura de les necessitats socials durant la crisi del coronavirus

Dimarts, 17 de març de 2020 a les 00:00

El consistori ha destinat una partida de 50.000 euros a l'àmbit social per garantir els serveis entre els col·lectius més vulnerables.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat una partida de 50.000 euros per fer front a les necessitats socials derivades de la situació d'emergència a causa del COVID-19. Aquests diners aniran destinats a situacions sobrevingudes de col·lectius de pobresa per a qüestions d'alimentació i allotjament, entre d'altres. Durant aquest període d'excepcionalitat, el consistori continuarà  reforçant les feines de la teleassistència, que actualment dona servei a uns 800 usuaris, i del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), que atén més de 500 persones. L'Ajuntament també garanteix les necessitats de la població de risc social com les víctimes de la violència gènere i les persones amb diversitat funcional o malalties mentals, així com continuar fent el seguiment de les famílies usuàries dels centres oberts.

Pel que fa al menjador social l'Alzina, que gestiona Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada al Centre Cívic l’Alzina de Terra Nostra, veurà modificat el seu funcionament. Els dinars es lliuraran per endur els dilluns, dimecres i divendres. Per la seva banda, el Banc d’Aliments, gestionat per voluntaris de Càritas Montcada, rebrà el suport de la Brigada municipal per preparar i repartir els productes entre els seus usuaris. A més, durant aquesta situació d'emergència, les empreses d'electricitat, gas i aigua s'han compromès que cap persona dels col·lectius més vulnerables es quedi sense aquests serveis per manca de pagament.

Darrera actualització: 17.03.2020 | 17:12