La Policia Local intensifica el control d’abandonament de voluminosos al carrer

Dimarts, 14 de juliol de 2020 a les 13:00

Un total de 18 persones han estat sancionades per dipositar mobles vells i deixalles a la via pública en el marc de la nova campanya per conscienciar de l’ús del servei gratuït de recollida. Abandonar voluminosos al carrer sense utilitzar aquest servei està sancionat amb multes de fins a 600€.

La Policia Local de Montcada i Reixac ha obert un total de 18 expedients sancionadors a persones que havien abandonat voluminosos a la via pública sense fer ús del servei municipal de recollida. Les multes per aquests actes incívics es van posar entre els passats dies 6 i 10 de juliol a diferents barris del municipi. Aquestes sancions es produeixen després que l’Ajuntament hagi posat en marxa la campanya ‘Ens estimem Montcada. Cuidem-la!’ per conscienciar sobre l’ús del servei gratuït de recollida de voluminosos i per informar sobre la modificació de l’Ordenança municipal per la convivència que incorpora sancions que arriben al 600 per abandonar voluminosos a la via pública sense fer ús del servei gratuït de recollida.

Actituds incíviques com a aquestes es van tornar a posar de manifest el passat 25 de juny, quan els operaris del servei de neteja van recollir 8.000 kg de voluminosos que havien estat abandonats als carrer en un sol dia. El regidor de Ciutadania i Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que “el servei de recollida de voluminosos està desbordat pels abocaments incontrolats i l’abandonament d’andròmines als carrers, de tal manera que ens hem vist obligats a reforçar el servei per tal de no penalitzar als usuaris que fan un bon us del servei” i ha afegit que “a les mesures d’informació, divulgació i organitzatives malauradament, la falta de conscienciació de una minoria que perjudica a tota la resta generant greus problemes de convivència, s’han d’acompanyar d’actuacions severes de caràcter sancionador”.

D’altra banda, la creació del Consell de civisme i convivència, que estava prevista la seva aprovació al Ple de juliol finalment es traslladarà al mes de setembre per tal de promoure la participació i que la ciutadania pugui fer aportacions al reglament. Del 15 de juliol fins al 13 de setembre la ciutadania podrà consultar la proposta de document i fer propostes online a www.participa.moncada.cat.

El nou òrgan participatiu promogut pel consistori serà un espai on la ciutadania, entitats i consistori treballaran de manera conjunta i consensuada per millorar la convivència i poder debatre i coordinar les actuacions necessàries fent front comú en la lluita contra l’incivisme al municipi. 

Darrera actualització: 16.07.2020 | 09:57