Inaugurada la connexió de vianants entre Can Sant Joan i Vallbona

Dijous, 2 de juliol de 2020 a les 20:45

L’actuació suposa un pas endavant en la millora de la cohesió i la mobilitat entre ambdós barris i garanteix un pas confortable i segur per als vianants. L’actuació ha estat executada pel Consorci del Besòs. 

Els barris de Can Sant Joan i Vallbona estrenen una nova connexió gràcies a la construcció d’un camí per a vianants que unirà Montcada i Reixac i Barcelona. Aquesta tarda, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos,  el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé, de l'Ajuntament de Barcelona, acompanyats de membres del govern municipal montcadenc, tècnics i representants veïnals, han fet un recorregut pel nou tram que uneix els dos municipis pels carrer Bosc i Oristà i que va paral•lel al Rec Comtal.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “aquest projecte dona compliment a una reivindicació històrica dels dos barris i dignifica l'espai que uneix ambdós municipis, tant a través d'aquest nou passeig com del Rec Comtal, del qual ens sentim molt orgullosos com a municipi". Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha comentat que “aquesta obra que avui visitem és un clar exemple de la cohesió territorial, social i urbana que busquem” i ha afegit que “ambdós municipis comparteixen problemàtiques que han de resoldre conjuntament des d’una visió metropolitana”.

Per la seva banda, el regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé, ha recordat que els dos municipis tenen altres temes en comú com el soterrament i el Rec Comtal i ha aprofitar per anunciar durant l’acte que el projecte ‘El Rec es mou’ seguirà comptant amb el suport del consistori barceloní.

El projecte ha consistit en la col·locació d’una plataforma de formigó i d’una barana de protecció per afegir seguretat, ja que es tracta d’un traçat que bordeja la zona de la muntanyeta de Can Sant Joan. També s’han instal·lat bancs al llarg del recorregut i un mur de protecció a la banda de la muntanya, així com l’arranjament de la rotonda situada al final del carrer Bosc, on s’ha estabilitzat el talús que hi havia. Aquesta nova connexió, de 300 metres, substitueix el traçat anterior, un pas de 185 metres sense asfaltar de difícil accés i on hi havia risc de possibles despreniments. 

Les obres van començar a mitjans del mes de març del 2019 i han comptat amb un pressupost de més de 800 mil euros que ha sufragat el Consorci del Besòs. 
 

Darrera actualització: 02.07.2020 | 20:51