Campanya municipal per conscienciar sobre l’ús del servei de recollida de voluminosos

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 11:00

El consistori recorda a la ciutadania que deixar mobiliari vell i andròmines a la via pública sense fer ús del servei de recollida de voluminosos està sancionat amb multes de fins a 600€. 

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha engegat una campanya de conscienciació sobre l’abandonament de voluminosos a la via pública. Sota l’eslògan ‘Ens estimem Montcada. Cuidem-la!’, la campanya informa sobre el servei de recollida dels voluminosos existent a la ciutat i sobre les sancions que arriben als 600€ per l’incompliment de l’Ordenança municipal per la convivència. Aquesta acció estava prevista per al passat mes de març però a causa de la crisi sanitària derivada de la COVID19 es va haver d’ajornar. 

La campanya, que s’ha posat en marxa aquesta setmana, està formada per diferents elements com cartells al circuit comunicatiu del municipi, vinils amb informació a tots els contenidors soterrats i de superfície, plafons a les tanques de les vies del tren, senyalètica vertical als punts on hi ha més incivisme i a totes les papereres de la ciutat, a més de missatges a les xarxes socials municipals i anuncis a La Veu. 

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha explicat que “aquesta campanya té un fort component pedagògic i de compromís amb la via pública i amb l’entorn i, a la vegada, incideix en la lluita contra l’incivisme, que és una de les prioritats d’aquest equip de govern”. El regidor ha recordat que la campanya va acompanyada d’un major control per part dels agents policials i d’una modificació deles Ordenances Municipals que contemplen un augment notable de les sancions per abandonar mobiliari al carrer sense contactar prèviament amb aquest servei.

De la Torre ha recordat que “tot i que s’ha reforçat el servei de recollida de voluminosos continuen les actituds incíviques d’alguns ciutadans que abandonen mobiliari i altres elements en els contenidors, a les zones delimitades per la tanques del tren o que deixen les bosses d’escombraries a les papereres” i ha afegit que “hem de lluitar contra aquestes accions que embruten els carrers i provoquen una mala imatge de la ciutat”.

El servei de recollida de voluminosos és gratuït. Només cal trucar al telèfon 900 150 140 de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Els usuaris que vulguin desfer-se de voluminosos només han de trucar a aquest telèfon i els operaris del servei establiran una data, una hora i un punt determinat on deixar el material que serà recollit. 
 

Darrera actualització: 03.06.2020 | 20:03