Ajuntament i Lidl presenten el projecte d’urbanització i la nova botiga que es construirà als terrenys de l’antiga Aismalibar

Dimecres, 13 de novembre de 2019 a les 00:00

Els terrenys de l’antiga empresa Aismalibar, ubicats entre els carrers Indústria i la carretera de Ripollet, acollirà una nova botiga de l’empresa Lidl, que té les seves instal·lacions centrals ubicades al polígon La Granja, a 500 metres del futur establiment.

El centre, que estarà enllestit a finals del 2020, tindrà de tres plantes -una destinada a botiga comercial i dues per a dependències de l’empresa i  formació de treballadors- i tindrà un aparcament per als clients de 130 places. L’edifici serà, en gran part sostenible, gràcies a les plaques fotovoltaiques instal·lades la taula, que aportaran el 30% de la demanda energètica, i incorporarà punts de càrrega per a vehicles elèctrics, il·luminació led i un sistema integral de domòtica. La superfície d’actuació és de 2.763 m2 i el cost de la urbanització del projecte és de 380.301 euros.

La sala d’actes de La Unió de Mas Rampinyo es va omplir ahir a la tarda de veïns que van assistir a la presentació que va realitzar una delegació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i representants de l’empresa Lidl, promotora de la urbanització de la parcel·la.

L’alcaldessa va avançar que el futur edifici incorporarà alguna imatge que farà referència a la històrica empresa que ocupava els terrenys. Laura Campos també va explicar que “estem contents que l’empresa hagi decidit continuar al nostre municipi i invertir en un nou centre que permetrà la creació de 50 nous llocs de feina per mitjà de la borsa de treball del departament municipal de Promoció Econòmica”. Per la seva banda, Jordi Sánchez, va informar que “la urbanització que ha de realitzar l’empresa contempla la cessió de 760 m2 per a espai públic davant del revolt que dona a la línia ferroviària R3, on s’aconseguirà una vorera més ampla i zona verda”. La urbanització també preveu la creació d’un nou vial per a vianants de plataforma única de 6 metres d’amplada entre la carretera de Ripollet i el carrer Indústria.

El passat mes d’abril van començar els treballs de demolició de l’edifici industrial amb el desmuntatge i la descontaminació del fibrociment. Actualment s’estan realitzant feines per sanejar el sòl i substituir un col·lector que s’ha trobat en molt mal estat.

Darrera actualització: 13.11.2019 | 11:54