Xerrada sobre regularització en el marc del servei Construir l'Entorn al Centre Cívic La Ribera

Dimarts, 6 de març de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la Regidoria d'Integració Social i Drets Civils, organitza aquesta tarda al Centre Cívic La Ribera (19 hores) la segona xerrada programada en el marc del projecte Construir l'Entorn, una de les iniciatives incloses en l'àmbit social del Pla Integral de La Ribera.

En conveni amb el sindicat UGT, el servei Construir l'Entorn, ubicat al Centre Cívic La Ribera, ofereix informació a la població nouvinguda, en relació amb el nou model social al qual s'incorporen. Entre els temes sobre els quals s'informa, mitjançant sessions informatives grupals i/o de forma individual, hi ha: l'empadronament, l'accés a la sanitat, l'organització de la ciutat, els costums, l'espai públic i el seu ús, l'accés al món educatiu, la realitat lingüística a Catalunya, el model jurídic, l'accés a les prestacions, l'accés al món laboral i el seu funcionament.

El tema de la sessió d'avui és la regularització. Entre altres coses, els professionals que condueixen el servei parlaran sobre com aconseguir els permisos de regularització per arrelament social, laboral i familiar; així com per circumstàncies excepcionals; quin és el règim general inicial; i sobre la regularització de menors.

La primera de les tres xerrades programades va tenir lloc el 13 de febrer, i va tractar el tema de la nacionalitat. La tercera sessió es farà el 17 d'abril i girarà en torn al mercat de treball. Els tècnics explicaran als assistents quina és la situació actual, els informaran sobre les vies d'accés al mercat laboral, destacant el Servei de Promoció Econòmica de Montcada i Reixac, així com sobre les eines per a la recerca de feina i com preparar una entrevista de treball.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 11:37