Montcada i Reixac celebra una jornada sobre l'educació i el poble gitano

Dilluns, 5 de març de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha organitzat una jornada de formació per a professionals de l'àmbit educatiu i social que intervenen amb el poble gitano. L'objectiu d'aquesta activitat, que rep el nom de "la visibilitat gitana a l'entorn educatiu", és incloure i normalitzar l'assistència a les aules dels seus membres per tal d'aconseguir que aquesta comunitat surti de la tradicional situació d'exclusió social en la que encara avui es troba. L'acte es celebrarà al llarg de tot el matí a la Casa de la Vila (c. Major, 32).

Durant la jornada es celebraran debats i conferències a càrrec de Ramón Flecha, catedràtic de Sociologia a la Universitat de Barcelona, Sílvia Carrasco, directora de Grup de Recerca EMMIGRA (Educació, Minories/Migracions, Infància) i professora titular del Departament Social i Cultural de la UAB, Óscar Vizarraga, vice-president de l'associació gitana Kale Dor Kayiko i Blanca Morán, cap del Servei d'Interculturalitat i Cohesió Social i sots-directora de Llengua i Cohesió Social del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa es pretén oferir els recursos, orientacions i materials necessaris per facilitar l'atenció a l'alumnat procedent d'altres cultures, tenint sempre present la perspectiva intercultural, i promoure la inserció social de les persones que pertanyen a minories ètniques. En total, assistiran més de 75 persones d'arreu de Catalunya.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:50