L'Ajuntament demana l'assessorament de la Diputació per millorar el projecte Trànsit

Divendres, 2 de març de 2007 a les 00:00

La regidora adjunta d'Educació de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Lupe Lorenzana, s'ha reunit amb membres del Servei d'Educació de la Diputació de Barcelona per posar en comú les diferents línies estratègiques a seguir per tal de millorar el projecte Trànsit, programa adreçat a joves procedents del fracàs escolar, que no tenen definit el seu objectiu professional i que té com a principal objectiu acompanyar aquest joves en el procés de transició escola-treball.

A la reunió van assistir Joan Josep Alonso, Cap dels Programes de Transició escola-treball, Josep Nieto i Mirta Lojo, tècnics de la Diputació de Barcelona, els quals van exposar als assistents l'informe de funcionament del programa elaborat per la Diputació així com suggeriments de treball. El programa Trànsit pretén afavorir la cohesió social, fomentar una cultura de col·laboració a través del treball en xarxa com a forma d'optimitzar els recursos i acompanyar i donar suport a joves que en deixar l'ESO no tenen clara una opció formativa ni tenen prou maduresa com per entrar al mercat laboral.

Segons aquest informe, per assolir els objectius, entre altres mesures és necessari reforçar la figura de l'agent d'acompanyament com a persona responsable de les accions de coordinació i acompanyament dels joves en tot el procés de transició a l'edat adulta.

El projecte Trànsit compta amb la implicació tant dels instituts del municipi, com de la regidoria d'Educació, Joventut, Servei de Promoció Econòmica, Drets Civils i Serveis Socials de l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:46