La nova factoria de Valentine estarà operativa a Can Milans durant el darrer trimestre de 2008

Dimecres, 28 de febrer de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac i l'empresa Barnices Valentine han presentat aquest migdia en roda de premsa el projecte de construcció de la nova factoria al polígon de Can Milans i el desenvolupament urbanístic de l'espai que actualment ocupa al barri de La Ribera.

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga; el president de l'Àrea Territorial, Sergio Hermoso; el conseller delegat i director general de Barnices Valentine, Ricard Agustín; i el director d'operacions del Grup CIN (al qual pertany l'empresa de vernissos i pintures), Manuel Ribeiro, han explicat el desenvolupament d'ambdues operacions, amb el suport de dos plafons amb imatges virtuals, i han avançat que la nova fàbrica estarà operativa el darrer trimestre de 2008. A partir d'aquesta data, començaran els treballs d'enderrocament i neteja de la factoria de La Ribera, i és previst que abans de l'estiu de 2009 comencin les obres d'urbanització.

Segons han explicat els responsables de Valentine, la construcció de les noves instal·lacions està en marxa, un cop superats tots els tràmits. Ocuparan una superfície de 24.883 m2 i disposaran dels millors avenços tecnològics i les màximes garanties de seguretat i respecte al medi ambient. Paral·lelament, faran la urbanització del parc de 27.000 m2 que s'ubicarà entre la fàbrica i el municipi de La Llagosta.

L'operació també contempla la construcció en el mateix àmbit d'una rotonda de 60 metres de diàmetre interior i 10 metres d'amplada, així com un nou vial que connectarà la carretera de la Roca amb la B-30, allliberant el centre de Montcada i Reixac del trànsit de vehicles pesants.

El trasllat de Valentine alliberarà 35.000 m2 a La Ribera, en ple casc urbà, cosa que permetrà l'edificació de 482 habitatges, 96 dels quals amb protecció oficial i 48 a preu concertat, i la construcció del nou IES La Ribera, que disposarà de 7.200 m2. El projecte reserva 15.000 m2 a zones verdes i preveu la connexió directa del nou àmbit residencial amb l'actual barri de La Ribera mitjançant un vial interior que enllaçarà amb el carrer Conca. D'altra banda, es crearà un nou passeig per a vianants paral·lel al riu Besòs i s'ampliaran les places d'aparcament. En aquest sentit, l'actuació contempla la construcció d'un aparcament soterrat amb capacitat per a 745 vehicles.

L'alcalde, César Arrizabalaga, ha destacat la importància de l'operació per a la ciutat perquè "garanteix la permanència de Valentine, un nom lligat a Montcada i Reixac des de fa 60 anys, així com el manteniment dels més de 200 llocs de treball, la majoria veïns i veïnes de la ciutat, i permet guanyar 35.000 m2 de sòl a La Ribera. D'aquesta manera, podrem continuar amb la política de promoció de l'habitatge social, resoldre els problemes d'aparcament a La Ribera, i integrar totalment el barri en el centre del municipi".

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:40