Reial Decret 1021/2022, de 13 de desembre
Dimecres, 15 de març de 2023 a les 00:00
Per la qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç minorista
Aquesta norma afecta als establiments de venda minorista d’aliments com: supermercats, peixateries, carnisseries, restaurants, establiments d’aliments preparats,...
Els aspectes més destacables del Reial Decret són el següents:
- Les condicions sota les quals s’han de realitzar les operacions de congelació, descongelació i recongelació dels aliments.
- Requisits que han de complir les zones de degustació dels establiments de comerç minorista.
- Requisits específics per les carns fresques, carn picada, preparats de carn i productes càrnics.
- Requisits específics pels productes de pesca.
- Requisits específics pels productes elaborats amb ou i les condicions sota les quals el comerç minorista podrà utilitzar l’ou cru per elaborar aliments.
- Les condicions de accés d'animals als establiments de comerç minorista.
- Les condicions per la donació d’aliments i la venda d’aliments amb defectes que no afectin a la seguretat dels mateixos.
- Les condicions i responsabilitats en l'ús d’envasos reutilitzables aptes pel contacte amb aliments.