Exposició. Sutil. Diálogos y abstracción

Del 19 de setembre a les 00.00 h al 15 d'octubre de 2023 a les 00.00 h

Obres de Carolina Guzmán

“L'art no reprodueix allò visible. Fa visible”.
Paul Klee

Subtil és un diàleg estètic entre color i textura, un camí a través dels sentits que busca recrear la sensibilitat, en primer terme, la meva pròpia sensibilitat.
Els nostres òrgans sensorials capten impressions que dins nostre creen noves formes de veure el món. Una operatòria exquisida i subtil que ens enriqueix i ens expandeix. Paral·lelament el regne del que és virtual es propaga amb una força maquinal, promet facilitar-nos la vida, alhora que la mortifica en un descens a la digitalització cega, sorda i muda de la sensibilitat humana.
El 1920 Paul Klee va encunyar la frase que obre aquesta exposició, una cosa així com, l'art és fer visible allò invisible. Més de cent anys després, una reflexió possible sobre l'art, tant en les seves expressions sublims com quotidianes, seria com fer-nos sensibles a allò subtil en un món que dia a dia muta a una virtualitat més gran.
Els diàlegs abstractes comencen en un lloc del meu interior més visceral que verbal, circulen i creixen buscant expressió... Alhora, diàleg amb la base blanca escollida i amb els colors que es presentin, amb el senzill plaer d'imaginar-los dansar junts… Durant el treball, les diferents parts de l'obra es debaten en un joc de forces que discorre fins a integrar-se en un tot, en una unitat. Mentrestant, escolto i interrogo amb ulls i mans, una vegada i una altra… Hi ha pauses i distàncies necessàries… També instants de proximitat còmplice amb la mirada generosa de la meva mestra Natalia Láinez, juntes intercanviem sensacions, punts de vista i possibles camins…
En algun moment es precipita la darrera pinzellada, el traç que resol, el punt final de lacció. Alhora, comença l'obertura a la multiplicitat de mirades de tots i cadascun dels que vulguin entaular un nou diàleg amb l'obra acabada, i així continuar enriquint-la amb l'experiència viva de la seva pròpia sensibilitat.
Carolina Guzmán, 2023

Casa de la Vila

Carrer Major, 32 - Carrer Domènec Fins, 15 - 08110 Montcada i Reixac - Barcelona
Telèfon: 935 651 122
Fax: 935 754 014
Adreça electrònica: casadelavila@montcada.org
Horari:  
De dilluns a divendres, de 9 a 21 h
Dissabtes i diumenges, de 11 a 14 h
Agost, tardes i cap de setmana tancat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.09.2023 | 11:49