Renovació dels 16 desfibril·ladors desplegats per la ciutat

Dimarts, 10 d'abril de 2018 a les 00:00

Els nous aparells incorporen millores tecnòlògiques i hi haurà formació sobre el seu funcionament a personal municipal i representants d'entitats.

L'Ajuntament ha renovat els 16 desfibril·ladors que té desplegats arreu del municipi, incorporant-hi millores tecnològiques. Aquestes novetats formen part del nou contracte per a la gestió d'aquest servei, que s'ofereix a Montcada i Reixac des del 2015, i que incorpora també sessions formatives per a personal municipal Policia Local, així com a les persones que treballen als equipaments i col·lectius com ara, entitats esportives. "La renovació del servei de cardioprotecció permetrà instal·lar aparells més actuals i eficients a la ciutat, apostem també per augmentar les formacions a diferents col·lectius sensibles de fer-ne ús, ja que és igual d'important tenir aparells d'última generació com la informació per utilitzar-los de forma efectiva", ha indicat la regidora de Salut Pública, Mar Sempere.

A Montcada i Reixac hi ha un total de 16 desfibril·ladors, 14 ubicats de forma fixa i 2 de mòbils, que gestiona la Policia Local. Els aparells estan ubicats a l’edifici de l’Ajuntament, el Kursaal, la Casa de la Vila, l’Auditori Municipal, l’àgora de Montcada Aqua –per donar servei a la Biblioteca Elisenda, el Teatre Municipal, Montcada Aqua i la cafeteria–, els camps de futbol de Can Sant Joan i de la Ferreria, la pista de la zona esportiva centre, el pavelló Miquel Poblet, els centres cívics Can Cuiàs i l'Alzina, el Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, l’avinguda Catalunya (davant La Unió, a Mas Rampinyo) i al Casino de Terra Nostra. Els desfibril·ladors es troben a l’interior de cada equipament, en un lloc ben visible, o bé, a l’exterior.

Els desfibril·ladors són aparells electrònics que diagnostiquen i tracten l'aturada cardiorespiratòria de la persona afectada. L'aparell genera una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels 10 minuts de l'aturada, pot reactivar la funció cardíaca. Tot i que amb una formació i coneixement de l’aparell és més fàcil fer-lo servir, qualsevol persona el pot utilitzar per ajudar una altra ja que el seu funcionament és senzill i guiat. El desfibril·lador es troba dins d’una mena de caixa que, en el moment d’obrir-la, es connecta amb el telèfon d’emergències 112. L’aparell, amb veu-guia, indica a la persona quins passos ha de seguir de col·locar-lo correctament i fins i tot avisa si no s’està fent un ús correcte.

Darrera actualització: 06.04.2018 | 15:05