Montcada i Reixac acollirà una nau de reciclatge on treballaran aturats en risc d'exclusió social

Divendres, 15 de desembre de 2017 a les 00:00

Una quinzena de persones aturades del municipi en situació de risc d'exclusió social podran optar a treballar a la futura nau de reciclatge que la Fundació Trinijove instal·larà a Montcada i Reixac.

Aquest matí l'Ajuntament i la Fundació TriniJove, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció i la inserció laboral al municipi. Aquestes persones, que són usuàries del Departament de Promoció Econòmica i de Serveis Socials, realitzaran un curs de formació en gestió de residus de 400 hores teòriques i pràctiques i donarà opció als participants a treballar a la nau de reciclatge que la Fundació posarà en marxa al mes de juny al polígon Coll de Montcada, en conveni amb Aigües Danone i Ecoembes.

Aquesta formació prevista, que es realitzarà a instal·lacions municipals i a la seu de la futura nau de reciclatge, està inclosa dintre del projecte Renova, pioner en matèria de reciclatge enfocat a recuperar envasos de plàstic produïts en l'àmbit del consum fora de la llar, restauració i empreses. La previsió és que a la nau treballin entre 3 i 4 persones i que més d’una vintena es dediquin a la recollida dels residus amb contractes d’entre 2 anys i 2 anys i mig.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que "celebrem que aquesta iniciativa de TriniJove es desenvolupi al nostre municipi i doni solucions a persones amb risc d'exclusió perquè coincideix totalment amb les nostres línies de política social". Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil, ha valorat positivament el fet que aquest projecte s’adreci especialment "als aturats en situació de vulnerabilitat, donant-los l’opció de formar-se i d’assolir una feina".

Darrera actualització: 15.12.2017 | 14:04