Iniciat el procés per a la creació d'un grup de compra agregada d'energia

Divendres, 15 de desembre de 2017 a les 00:00

Responsables d'empreses, botigues i associacions de comerciants van signar ahir el document de constitució del col·lectiu.

El grup de compra agregada d'energia de Montcada i Reixac ha començat a donar els seus primers passos. Una vintena de responsables d'empreses, botigues i associacions de comerciants del municipi van signar ahir el document de constitució del col·lectiu en el marc d'una reunió informativa que es va fer a la Casa de la Vila. Durant la presentació, el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil, va explicar que "l'objectiu d'aquest grup és, dintre d'un mercat totalment alliberat, aconseguir electricitat i gas al millor preu i fer-ho amb energia renovable certificada, complint així amb la directiva europea per la reducció d’emissions de CO2". El regidor va afegir que "a més, potenciarem l'autoconsum".

Aquest procés de creació, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, respon a la voluntat del consistori de millorar la competitivitat del teixit productiu atenent a les necessitats i demandes expressades per empreses i establiments comercials de la ciutat i, a la vegada, afrontar el constant encariment del preu de l’energia promovent la constitució d’un grup de compra agregada d’energia.

Durant la trobada, el gerent de la consultora energètica i mediambiental, BioQuat, José Enrique Vázquez, va explicar el funcionament d'un grup de compra i de les subhastes de compra d'energia i va mostrar exemples d'altres grups de compra similars de recent creació.

La regidora de Comerç, Montse Ribera, va  explicar que "el grup creat ahir continua obert i animo a altres empreses i botigues del municipi que puguin estar interessades a participar". Per rebre més informació, es poden posar en contacte amb Promoció Econòmica i Ocupació, al correu promocioeconomica@montcada.org o al telèfon 935 648 505.

Darrera actualització: 15.12.2017 | 13:16