Comunicat de l'equip de govern sobre els pressupostos 2018

Dimecres, 7 de març de 2018 a les 11:00

Aquest matí el govern municipal, format per ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada, ha lliurat l'avantprojecte de Pressupostos 2018 als grups de l'oposició.

L'equip de govern ha presentat un projecte de Pressupostos que ha estat molt complicat de tirar endavant, donades les dificultats econòmiques que travessa l'Ajuntament per la càrrega financera acumulada d'anys enrere. La rigorositat en la confecció del pressupost, la impossibilitat de tancar el mateix pel pagament del deute de les expropiacions (un milió i mig d'euros a l'any) sense fer un treball de refinançament i la voluntat d'estabilitzar la situació econòmica ha provocat demora en la presentació del projecte.

L'equip de govern ha treballat els últims mesos per confeccionar un pressupost realista i transparent que faci front del deute, tant aquell que està reconegut legalment com el deute que s'ha mantingut ocult des d'anteriors mandats amb figures comptables "creatives". Tot això, s'ha fet sense carregar el deute a l'IBI, per tant, sense carregar el deute directament als veïns i veïnes.

El govern fa aflorar aquest deute per tal de refinançar-lo i estabilitzar les finances locals, donant solució a un problema que podria tenir greus conseqüències en un futur proper de no afrontar-lo en aquest mandat com s'ha està fent.

Tot i la complicada situació, l'equip de govern continua apostant per la inversió social. Tal com s'explica més endavant, l'acció social continua creixent pressupostàriament per poder cobrir les necessitats de veïnes i veïns del municipi.

Malgrat tot, el govern municipal pot afrontar les despeses imprescindibles per cohesionar la ciutat socialment i fer front a les inversions necessàries per resoldre els greus problemes socials i urbanístics que resten pendents a Montcada i Reixac.

El proper dia 15 de març l'equip de govern farà l'audiència pública per tal d'explicar amb detall quines mesures han pres per tal d'encaminar el municipi cap a la recuperació econòmica i l'estabilització pressupostària.

Darrera actualització: 07.03.2018 | 11:47