Laura Campos: “Montcada i Reixac no permetrà la demora en l’execució de les obres del soterrament”.

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 00:00

L’Adif va comunicar ahir als representants municipals, en el marc de la reunió periòdica de la comissió tècnica del soterrament, que s’ha aprovat el projecte bàsic i que a final d’any estarà aprovat el projecte executiu per fer l’actuació.

Aquest matí l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha manifestat la seva satisfacció per l’aprovació provisional del projecte de soterrament de la R2 al seu pas pel municipi durant una roda de premsa. En l’acte han participat l’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, acompanyats de tots els grups municipals, partits polítics i representants de la plataforma ciutadana Tracte Just Soterrament Total, per mostrar el consens i la unitat de la ciutadania en la defensa d’un projecte que és cabdal per al municipi.

Sánchez ha informat que “Adif està complint els terminis fixats en la redacció del projecte i aquesta aprovació significa un nou pas que continuarà amb la publicació al BOE de la  llista de béns i drets a expropiar". Tot i la satisfacció municipal, el consistori està pendent de la dotació econòmica als pressupostos generals de l’Estat del 2020, on s’hauria d’incloure una partida per a l’execució de l’obra. En la seva intervenció, l’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “la convocatòria d'unes eleccions els 10 de novembre té un impacte i unes conseqüències”. Campos ha comentat que “les obres haurien de començar el segon semestre del 2020 i està clar que no hi haurà pressupostos l’any vinent”. L’alcaldessa ha afegit  "que s'ho facin com vulguin, que facin modificacions de crèdit perquè les administracions tenen mecanismes però Montcada no permetrà la demora de les obres i no renunciarà al projecte perquè es torni a quedar en un calaix". L’alcaldessa ha recordat que ha demanat una reunió urgent amb el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i la presidenta d'Adif, Isabel Pardo, "per exigir que es licitin i s’executin les obres".


D'altra banda, Campos ha explicat que el consistori impulsarà una caixa de resistència per tal que la població pugui fer aportacions solidàries per fer front a la sanció econòmica que han patit dos integrants de la plataforma ciutadana per reclamar el soterrament el passat setembre de 2018 durant un acte reivindicatiu. L’alcaldessa ha afirmat que “aquesta campanya s’engega perquè no sabem si arribaran més sancions”.  

 

 

 

Darrera actualització: 20.09.2019 | 14:34