Montcada i Reixac commemora del 14 al 22 de maig el Dia Internacional i la Nit dels Museus 2022

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

Visites guiades a la Casa de les Aigües, tallers de coneixement de la història local i espectacles infantils configuren el programa d’activitats.

El Museu Municipal de Montcada i Reixac commemora el Dia Internacional i la Nit dels Museus amb un programa d’activitats que tindrà lloc del 14 al 22 de maig. Aquesta efemèride pretén sensibilitzar la ciutadania de la importància dels museus en el desenvolupament de la societat i enguany se celebra sota el lema ‘El poder dels museus’, des de la visió que aquests equipaments tenen el poder de transformar el món que els envolta i afavorir canvis positius en les comunitats, per mitjà de l’educació, la innovació en la digitalització i accessibilitat i la sostenibilitat.

 ‘El Dia Internacional dels Museus és un moment clau per mostrar el gran potencial i la feina que es fa des dels museus durant tot l’any i que ens ensenyen el nostre passat; animem a la ciutadania a participar a les activitats i a explorar les possibilitats dels espais museístics de Montcada i Reixac’, ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.

El 14 de maig tindrà lloc bona part de les activitats proposades. Al matí, de 10 a 13 h, hi haurà un itinerari pel Rec Comtal, des del tram montcadenc fins a Barcelona. A les 18 h es farà l’activitat Foto Gimcana, a la Casa de les Aigües, adreçada a infants a partir de 12 anys, i consisteix a treure el màxim partit dels dispositius mòbils per fer fotografies creatives i originals. El taller el dirigirà la fotògrafa especialitzada en art i arquitectura Teresa Llordés.

A les 19 h hi haurà la visita teatralitzada ‘Els pous de Montcada’, una divertida forma de conèixer la Casa de les Aigües, de la mà dels seus habitants i constructors. A les 20 h hi haurà una visita guiada al recinte acompanyada de dansa, a càrrec de les ballarines Anna Serra i Nora Baylach.

L’endemà, 15 de maig, hi haurà contes d’aigua (11 h) a la Casa de les Aigües, adreçats a la canalla entre 4 i 8 anys, que posaran en valor la importància d’aquest bé. El 18 de maig, data oficial de l’efemèride, el Museu Municipal (Major, 32) acollirà l’activitat MiR Quiz, de 18 a 20 h. Es tracta d’un qüestionari sobre la història de Montcada i Reixac, que es farà acompanyat d’una visita a les col·leccions locals. La darrera activitat del programa és la visita ‘Esglésies amagades. El romànic del Vallès’ prevista per al 22 de maig a l’església de Reixac. El temple obre portes de 10 a 12 h i a les 11 h, visita guiada. Per participar a qualsevol de les propostes del programa, cal inscripció prèvia, contactant amb el Museu Municipal (935 651 122; 610 144 499 o museumunicipal@montcada.org).

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:09