L’Observatori d'Inclusió marca la pobresa infantil, l’atur entre les dones i l’habitatge els principals reptes a abordar

Dijous, 28 de novembre de 2019 a les 00:00

L'antropòleg social i cultural de la UB Manuel Delgado va oferir una xerrada sobre les noves i velles formes d'exclusió.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac va presentar ahir dimecres, 27 de novembre, l’Observatori d’Inclusió i l’’informe de vulnerabilitat del 2018 de Montcada i Reixac, en el marc d’un acte celebrat a l’Auditori Municipal i que va comptar amb la presència de l’antropòleg de la Universitat de Barcelona (UB) Manuel Delgado, qui va oferir una reflexió sobre l’exclusió social. L’Observatori d’Inclusió de Montcada i Reixac és una de les accions del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) i pretén proporcionar informació rigorosa i de qualitat de forma periòdica del municipi sobre vulnerabilitat i exclusió social, facilitada per tots els serveis de l’Ajuntament.

Els objectius de l’Observatori són fer una anàlisi de la realitat de la ciutat, seguiment i avaluació de les polítiques públiques vinculades a la inclusió, esdevenir un espai de referència i suport dels diferents plans de ciutat, generar reflexió estratègica, socialització i intercanvi i crear un banc d’experiències i bones pràctiques inclusives. “Aquesta eina és molt important perquè ens permetrà saber si les polítiques locals són efectives i així, millorar les estratègies d’intervenció social, modificar, si s’escau, els objectius a assolir i actuar amb responsabilitat, gestionant de forma eficaç la despesa pública”, va indicar l’alcaldessa, Laura Campos.

Aprofitant l’acte, es va presentar el web de l’Observatori: inclusio.montcada.cat. Entre d’altres dades, en aquet portal es podrà consultar l’informe de vulnerabilitat del 2018, que també es va presentar ahir. El document analitza les situacions d’exclusió que es poden derivar de set àmbits: econòmic, formatiu, laboral, relacional, de participació ciutadania, socioeconòmic i residencial. L’informe del 2018, entre moltes altres dades, situa l’índex de pobresa del municipi en un 30% –rendes inferiors al 60% de la mitjana catalana–, el de pobresa infantil, en un 17,8% (infants amb beca-menjador); mostra les mancances en matèria d’habitatge social i també la major situació de vulnerabilitat laboral de les dones.

Darrera actualització: 28.11.2019 | 12:22