L'Auditori acull la cloenda del programa Diltet "Dispositiu Local de Transició Escola Treball"
El Dispositiu Local de Transició Escola Treball (DiLTET) ha celebrat aquest migdia la cloenda del curs amb un acte en què l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha volgut agrair la participació desinteressada d'una cinquantena d'empreses, així com la implicació dels instituts La Ribera, La Ferreria, Montserrat Miró i La Salle, i dels més de 70 alumnes que han tingut l'oportunitat de gaudir de la seva primera experiència laboral mentre continuen amb la seva formació. L'acte s'ha aprofitat per presentar el reportatge elaborat per Montcada Comunicació sobre el programa: "una segona oportunitat, el diltet".
L'alcaldessa de Montcada i Reixac, M. Elena Pérez, ha afirmat que "el procés de transició de l'escola al treball no és fàcil en cap cas però requereix una atenció especial en joves amb aquest tipus de dificultats, per aconseguir que aquesta transició es faci amb les màximes garanties. Estic totalment convençuda dels beneficis que comporta aquest tipus de projecte, no només per al propi jove, sinó per a tota la societat, ja que ajuda a formar els adults del futur". Per la seva part tant la presidenta de l'Àrea Social i regidora d'Educació, Ana Rivas; com el regidor de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, han felicitat tots els participants en aquest projecte, que dóna l'oportunitat als i les joves a viure la seva primera experiència laboral i preparar-se millor per fer la transició de l'escola al treball. A l'acte també hi ha assistit representants de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
El DiLTET funciona des de fa quatre cursos a Montcada i Reixac amb la participació de diferents regidories de l'Ajuntament, els instituts, i empreses del municipi, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Alumnes de tercer i quart d'ESO tenen l'oportunitat de fer Tastets d'oficis i Estades formatives en empreses complementades amb tallers de soldadura i de cuina. D'altra banda, el dispositiu també inclou el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), adreçat als i les joves que acaben l'ensenyament obligatori sense haver-se graduat. Aquest dispositiu està pensat especialment per a aquells joves que no tenen clars els seus itineraris formatius i laborals.
Aquest acte ha tingut la peculiaritat d'aplegar alhora empresaris, professors, alumnes i institucions, en un ambient distès on s'ha possibilitat el diàleg i l'intercanvi entre totes les parts.