L’Ajuntament tindrà el seu primer Pla d’Igualtat de dones i homes
S’ha aprovat durant la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament i incorpora, de manera transversal, el principi d’igualtat de gènere en l’organització interna del consistori.
L’Ajuntament de Montcada i Reixac disposarà per primera vegada d’un Pla d’Igualtat de dones i homes després de la seva aprovació durant la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament que s’ha celebrat aquest dijous. Els objectius principals del Pla són incorporar de manera transversal el principi d’igualtat de gènere en l’organització interna i enfortir el compromís del consistori respecte a les polítiques de gènere, donant coherència entre el discurs i la pràctica interna.
Aquest document presenta una diagnosi de l’organització en termes de gènere que ha permès analitzar la realitat interna de l’Ajuntament. Els àmbits d’actuació són selecció i contractació, formació, promoció, retribucions, corresponsabilitat, així com prevenció i actuació davant casos d’assetjament. Dintre d’aquests àmbits s’han recollit un total de 30 accions, que seran gestionades transversalment des de diferents regidories.
El Pla d’Igualtat té una vigència de 4 anys des de la seva aprovació i es mantindrà vigent en tant la normativa legal no obligui a la seva revisió o que l’experiència indiqui el seu necessari ajust. Serà aplicable a la totalitat de les persones treballadores de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, en qualsevol centre de treball, siguin personal funcionari o laboral o de qualsevol forma de contractació.
El procediment per redactar el I Pla d’Igualtat de dones i homes es va iniciar l’any 2022. Amb aquest propòsit es va constituir una comissió negociadora, formada, d’una manera paritària, per representants de les persones treballadores i de la institució. El document aprovat és viu i estarà subjecte a seguiment i una comissió s’encarregarà de la seva implantació i avaluació.
“La igualtat entre dones i homes és un dret fonamental de totes les persones i constitueix un valor cabdal per una veritable democràcia local. Si volem assolir una societat justa basada en la igualtat, els governs locals hem d’integrar plenament la dimensió de gènere en les nostres polítiques, en la seva organització i en les seves pràctiques”, ha dit la regidora de Feminisme i Igualtat, Dori Alcalá.