L’Ajuntament impulsa una campanya per frenar l’estigmatització dels joves davant la COVID-19

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 11:00

La nova web www.montcada.cat/nomassenyalis recull prop d’una vintena de testimonis que busquen desmentir la idea d’una joventut irresponsable davant la pandèmia

 

Sota el títol “No m’assenyalis”, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha engegat aquesta setmana una campanya de desestigmatització dels joves davant la COVID-19, un col·lectiu a qui molt sovint se l’acusa d’irresponsable i de ser el causant de la propagació del virus. La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Joventut amb el suport dels departaments de Comunicació Municipal Premsa i Montcada Comunicació (La Veu), recull 18 entrevistes a joves del municipi d’entre 14 i 27 anys, professors, psicòlegs i membres de l’equip de govern que analitzen com la pandèmia està afectant el col·lectiu a nivell laboral, econòmic i social i com des dels mitjans de comunicació que se’ls assenyala d’estar poc compromesos amb la salut de la població.

Un dels objectius de la campanya és recordar que els joves, tot i no ser població de risc a nivell sanitari, sí pateixen en gran mesura els efectes col·laterals d’una pandèmia que condicionarà sens dubte el seu futur. L’atur juvenil per sobre del 30%, la dificultat de completar els estudis amb classes telemàtiques o l’aïllament social en una etapa crucial de desenvolupament personal són alguns dels reptes als quals han hagut de fer front aquests últims mesos. Totes les reflexions, dels professors, psicòlegs i membres de l’equip de govern i la dels joves de Montcada i Reixac sobre  com han viscut el confinament, com creuen que la pandèmia condiciona el futur dels joves i si veuen que se’ls ha culpat injustament es poden consultar al nou portal que el consistori ha creat amb motiu de la campanya: www.montcada.cat/nomassenyalis.

L’alcaldessa, Laura Campos, creu que “La immensa majoria dels i les joves del municipi està tenint un comportament exemplar i estan sent molt responsables. Aquesta estigma és injust i diu molt poc de nosaltres com a societat i sobre la nostra capacitat d’empatia amb un col·lectiu que ho està passant malament”. Per aquest motiu, vol traslladar “un missatge d’ànims, esperança i agraïment” cap el col·lectiu. Per la seva banda, el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido, assenyala que la crisi de la COVID-19 ha tingut un efecte molt gran en el jovent. “Juntament amb les persones majors de 65 anys, són el col·lectiu que més ha patit les terribles conseqüències d’aquesta pandèmia, especialment pel que fa a nivell psicològic i laboral, on l’atur juvenil supera el 30%. Els joves han perdut un any crucial en el seu creixement i aprenentatge personal”, ha explicat.

Darrera actualització: 04.01.2022 | 12:44