L’Ajuntament estudia reclamar a l’Estat i a la Generalitat una compensació econòmica per la desaparició del peatge de la C-33

Divendres, 3 de setembre de 2021 a les 00:00

El municipi deixarà de recaptar cada any gairebé 134.000 euros en concepte de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) pels cinc quilòmetres d’aquesta via ràpida que travessen el seu territori.

· Montcada i Reixac és la ciutat més perjudicada de totes les que patiran pèrdues amb l’eliminació del peatge a l’autopista C-33.
· L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha avançat que els ajuntaments afectats estan estudiant la forma d’organitzar-se per reclamar una compensació a les administracions supramunicipals.

La desaparició des de l’1 de setembre d’una gran part de la xarxa viària de pagament de Catalunya -556 quilòmetres que corresponen a trams de l’AP-7, AP-2, C-32 i C-33- ha generat una gran inquietud entre els municipis, entre els que es troba Montcada i Reixac, que veuen passar aquestes autopistes pel seu territori. El peatge està considerat un bé immoble de característiques especials que està subjecte al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i amb la seva desaparició un total de 132 municipis catalans deixaran de recaptar 14,4 milions d’euros l’any.

Montcada i Reixac és la ciutat que es veurà més perjudicada per la desaparició del peatge de la C-33, que estava situat a Mollet del Vallès, ja que deixarà d’ingressar 133.584 euros per cinc quilòmetres de l’autopista que travessen el seu territori. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha volgut expressar el seu malestar per aquest perjudici ja que, segons ha afirmat, “la ciutat deixa de rebre aquests ingressos econòmics afectant negativament les arques municipals, però continua patint els efectes negatius que genera la presència d’aquesta infraestructura al territori”. Campos, que reconeix que la desaparició dels peatges és una bona notícia per a l’economia individual de cada ciutadà, ha avançat que tots els municipis afectats estan estudiant la forma d’organitzar-se per “reclamar una compensació econòmica a les entitats supramunicipals ja que sempre som els ajuntaments els que acabem perdent i això afecta directament en la prestació dels serveis públics de les administracions locals al comptar amb menys ingressos”.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 12:46