La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat aprova la Declaració de Montcada i Reixac per avançar cap uns entorns urbans més connectats amb la natura

Dimecres, 15 de juny de 2022 a les 00:00

La Xarxa ha aprovat durant la reunió d’avui la Declaració de Montcada i Reixac, un acord per avançar cap a unes ciutats i uns pobles més connectats amb la natura i promoure la naturalització i el verd urbà per millorar el benestar de les persones.

El Teatre Municipal de Montcada i Reixac ha acollit aquest matí la celebració de l’Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que ha recuperat el format presencial i que s’havia d’haver reallitzat en 2020. Durant la trobada la Xarxa, la plataforma d’intercanvi i cooperació del món local en l’àmbit del medi ambient i desenvolupament sostenible, ha aprovat aquest matí, en assemblea general, un text que posa en valor aquests indrets per la seva funció social, de lleure i de salut.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda als assistents i ha reclamat el paper de Montcada i Reixac com la gran desconeguda a l’Àrea metropolitana, una ciutat amb un gran potencial natural, que sovient és més coneguda per seva gran connectivitat de xarxes de transport ferroviari i de comunicació. Per la seva banda, el president de la Xarxa i diputat d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, en referència a la Declaració, ha reivindicat davant l’assemblea la importància de tenir uns entorns urbans connectats amb la natura.

Amb la seva rúbrica a la Declaració, els membres de la Xarxa han acordat avançar cap a models de ciutats i pobles més connectats amb la natura, protegir els espais naturals, potenciar els itineraris saludables i augmentar i millorar les infraestructures verda i blava urbana i periurbana. A l’assemblea també ha participat el regidor de Medi Natural i Transició Ecològica, Oriol Serratusell.

L’Assemblea general ha aprovat per unanimitat la proposta de treball fins a la propera trobada assembleària, que se celebrarà al febrer de 2023 a Mataró. El pla preveu assolir els objectius estratègics previstos per a aquest mandat amb espais monogràfics d’intercanvi d’experiències, que es desenvoluparan en els sis grups de treball ja existents: transició energètica local; adaptació al canvi climàtic; aire, soroll i mobilitat sostenible; educació ambiental; economia circular; i polítiques alimentàries sostenibles.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Va ser creada el 1997 i constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on les localitats troben un marc adequat per debatre les seves inquietuds, necessitats i experiències i per promoure projectes d'interès comú.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 14:27