Inaugurada l’exposició itinerant ‘Jocs i joguines de l’antiguitat’

Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 00:00

L’Auditori Municipal va inaugurar ahir al vespre l’exposició ‘Jocs i joguines de l’antiguitat’, que es podrà visitar fins al 12 de gener del 2020.

La mostra, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través de l’Arqueoxarxa, explica la història i evolució dels jocs i les joguines a les civilitzacions més antigues, com la mesopotàmia, l’egípcia, la grega o la romana. Un recull d’un centenar de joguines de l’època procedents de 13 museus catalans que va ser concebut fa uns anys pel Museu de Badalona.

A la inauguració van assistir la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Maria Rosa Borràs, la directora del Museu municipal, Mercedes Duran, i la restauradora i comissària del Museu de Badalona, Esther Gurri. “L’Ajuntament aposta sempre per la cultura i una bona mostra de la nostra voluntat és aquesta exposició itinerant, que recull peces de jocs i joguines antigues amb un gran valor històric”, va declarar Borràs, qui també va recordar per què la mostra s’emmarca dins el cicle de Drets Humans, Migració i Refugi que Montcada i Reixac celebra fins al febrer. “Les joguines són sempre un recurs pels infants que es troben enmig de guerres i conflictes migratoris perquè és una evasió de la realitat que estan vivint”, va assegurar.

Per la seva banda, Gurri va aprofitar la temàtica de l’exposició per reivindicar la importància dels jocs al carrer. “Hem perdut un espai de joc molt important com és el carrer. Penso que és un espai que ja no tenim en compte, però abans tot es feia al carrer; allà era on es compartien les coses. Tots aquests jocs que ara s’exposen són aquells que la gent jugava a l’aire lliure”, va lamentar.

L’exposició compta amb jocs d’infantesa, de destresa, de punteria, per jugar a l’aire lliure, d’atzar i de tauler, entre d’altres. Hi destaquen un sonall de bronze del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona, una nina hel·lenística del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, una figureta de cavall del Museu de Tàrrega o un taulell andalusí del Museu Comarcal de la Noguera, a Balaguer.

Darrera actualització: 14.11.2019 | 12:51