Projecte enTàndem: mentoria social amb adolescents

Dimarts, 14 de setembre de 2021 a les 10:40

Vols ser mentor o mentora i acompanyar un/a adolescent d’ESO de la ciutat?

Descripció:

El projecte enTàndem consisteix en fer un acompanyament individual durant dues hores a la setmana entre una persona jove voluntària i un/a adolescent (de 12 a 16 anys) que necessita un referent positiu adult.

El tàndem (parella de mentoria) passa una tarda a la setmana fent activitats lúdiques i educatives (passejar, jugar, fer manualitats, visitar la biblioteca, anar a museus, descobrir els recursos de la ciutat, fer esport...) per millorar el benestar del o de la jove mentorada i les seves competències. La mentoria és un espai per compartir, parlar, donar confiança, sortir del barri, fer diferents activitats culturals, educatives i saludables, fomentar l’autonomia i recolzar al màxim a la persona que acompanyes, que es troba en una situació de vulnerabilitat o que passa per un moment difícil. NO ÉS UN REFORÇ ESCOLAR! Però lluitem plegats per prevenir l’abandonament escolar prematur i per garantir el dret a l’educació de tothom!

Cada mentor/a compta amb una formació inicial i amb el seguiment, recursos i assessorament d’un referent professional de forma setmanal.

Tipus d'activitat: Setmanal, durant tot el curs escolar.

Àmbit d'actuació:  Educació/Joventut

Dies i hora de realització de l'activitat:  Una tarda a la setmana, a definir, durant tot el curs escolar (excepte festius i vacances).

Data de finalització  Primera quinzena de juny de 2022.

Lloc de realització de l'activitat: L’activitat, es durà a terme en diferents equipaments públics i espai públic de Montcada i Reixac i voltants.

Perfil del personal voluntari:

  • Ser estudiant universitari o jove d'entre 18 i 30 anys.
  • Poder assumir de forma estable un compromís de 2h a la setmana durant tot el curs escolar (i formació/reunions de forma puntual).
  • Interès pel món educatiu i l’ adolescència.
  • Disponibilitat una tarda a la setmana de forma estable.
  • Molta motivació, obertura, empatia, flexibilitat i estabilitat.

Data límit d’inscripció: 30/10/2021

Número de persones voluntàries:  18

Lloc d’inscripció: Les persones interessades han d'enviar un mail a voluntariat@afev.org o bé inscriure's directament a les sessions informatives online al següent enllaç (https://forms.gle/muZsBj1noMY1Grk66)

Observacions:

Si tens ganes de conèixer, aprendre, adaptar-te, créixer i lluitar contra les desigualtats, t'oferim la possibilitat de comprometre't i passar a l'acció!

Coneixeràs una xarxa de joves com tu amb ganes de posar un granet de sorra per transformar el món! Podràs participar a activitats culturals i educatives molt enriquidores! Vine a la nostra propera sessió informativa i t'ho explicarem tot!

Darrera actualització: 15.09.2021 | 12:01