La redacció del projecte bàsic del soterrament s’accelera amb una nova reunió de la comissió tècnica

Dimarts, 16 d'abril de 2019 a les 00:00

Aquesta trobada és prèvia a la prevista per al 21 de maig, però s'ha volgut avançar en determinats aspectes però complir els terminis fixats.

Resoldre qüestions tècniques vinculades a la compatibilitat del pas del Rec Comtal amb les obres del soterrament, la presentació de les seccions de tots els carrers per on passarà la futura llosa sota la qual se situaran les vies de tren són temes que es van tractar a la cinquena reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac. La trobada va tenir lloc el 8 d’abril a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i un altre de les decisions que es van acordar és que la futura estació de tren de Montcada i Reixac de l’R2 tindrà dues entrades; una on hi ha l’actual (carrer Generalitat) i una altra pel carrer Guadiana.

Tot i que la comissió tècnica ja havia fixat el 21 de maig com a nova data per a la propera reunió, des del Ministeri de Foment es va demanar fer-ne una prèvia per tractar aspectes determinats i no posar en perill la data fixada per a la finalització de la redacció del projecte bàsic, prevista per al mes de juny. A la reunió van assistir representants del Ministeri de Foment, de l’Adif, de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de l'Aigua i la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat, a més de tècnics de la unió temporal d’empreses (UTE), formada per les empreses Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol, que s’encarrega de la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de la R2. Per part del consistori montcadenc hi van assistir l’alcaldessa, Laura Campos; el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la coordinadora de l’Àrea Territorial, Marta Bunyesch.

Darrera actualització: 16.04.2019 | 08:28