El Rec Comtal s’haurà de desmuntar durant les obres del soterrament

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 00:00

Un tram de 120 metres del Rec Comtal s’haurà de desmuntar peça a peça a causa de les obres del soterrament de l'R2 al seu pas pel municipi.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha avançat la informació aquest matí durant la reunió mensual de la Taula del soterrament, integrada per representants de tots els grups municipals i tècnics municipals. Campos ha explicat aquesta novetat i tot el contingut de la darrera reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament, que va tenir lloc el passat 11 d’abril a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Tot i que la comissió ja havia fixat un calendari de reunions, des del Ministeri de Foment es va demanar fer-ne aquesta trobada per tractar aspectes relacionats amb el Rec Comtal i no posar en perill la data fixada per a la finalització de la redacció del projecte bàsic, prevista per al mes de juny.

Els tècnics del Ministeri de Foment i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) han previst una solució per fer compatible les obres de la construcció de les pantalles del soterrament amb la infraestructura de l’aigua. Per aquest motiu, s’haurà de desmuntar un tram de 120 metres de la volta del Rec Comtal, ubicada entre el pas a nivell del carrer Pasqual i la confluència dels carrers Elionor i avinguda de la Unitat. Les peces es numeraran, es traslladaran i s’emmagatzemaran durant el període que durin les obres i es tornaran a instal·lar al seu lloc inicial. Aquesta intervenció al Rec Comtal també inclourà la instal·lació d’un pou de bombeig per al desviament de l’aigua. En aquest sentit, aquest matí tècnics municipals s’han reunit amb els responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Patrimoni Cultural i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat i amb Adif per consensuar el projecte.

Campos també ha informat a la Taula del soterrament sobre la petició municipal que es va fer a la sisena reunió de la comissió de seguiment per tal que la llosa que s’ha de construir un cop es posin les pantalles del túnel estigui a la cota de carrer. L’Ajuntament comptarà amb el suport de l’Agència Barcelona Regional per fer els estudis necessaris per a la integració de la futura llosa al terreny alliberat amb el soterrament de les vies.

A la reunió de la Taula del soterrament també s’ha informat sobre la recepció de l’estudi previ enviat per Adif amb la previsió d’afectacions a vials, passos de vianants i instal·lacions municipals durant la intervenció. Els tècnics municipals han començat a estudiar el document que s’incorpora dintre del projecte bàsic del soterrament de l'R2 a Montcada i Reixac.

La propera reunió de la comissió de seguiment de la redacció del projecte del soterrament tindrà lloc el proper 21 de maig. A la trobada assistiran representants del Ministeri de Foment, Adif, Generalitat, ajuntaments de Barcelona i Montcada i Reixac, a més de tècnics de la unió temporal d’empreses (UTE), formada per les empreses Teccuatro, TRN-Táryet i Geocontrol, que s’encarrega de la redacció de l'estudi informatiu i els projectes bàsic i constructiu del soterrament de l'R2.

Darrera actualització: 30.04.2019 | 16:59