El Kursaal presenta l’exposició ‘Dona la volta a l’alcohol’

Dijous, 26 de setembre de 2019 a les 00:00

La mostra, que es podrà visitar fins al 10 d'octubre, vol conscienciar el jovent dels efectes de l'alcohol sobre l'organisme i eradicar-ne la seva normalització.

El Kursaal (Masia, 39) acollirà l’exposició ‘Dona la volta a l’alcohol’ a partir d’aquest divendres, 27 de setembre, i fins al 10 d’octubre. Es tracta d’una mostra promoguda per la Diputació de Barcelona i Montcada i Reixac la presenta en el marc del Pla Local de Prevenció de Drogues i Pantalles. Amb aquesta iniciativa, es pretén informar sobre les conseqüències sobre la salut del consum d’alcohol, especialment durant l’adolescència, reforçar la personalitat si no se’n vol prendre tot i la pressió social i reduir-ne riscos associats. La mostra també pretén eradicar la normalització del consum de l’alcohol entre joves i persones adultes, ja que el fet que sigui un element habitual en celebracions o a casa, provoca que el jovent no l’associï a conductes de risc.

El Punt d’Informació i Assessorament en drogues i addiccions (PASSA) s’encarregarà de dinamitzar l’exposició i n’ofereix a l’alumnat visites guiades, per treballar-ne la prevenció. La mostra consta de nou plafons explicatius, dues taules interactives i una caixa amb elements que permeten reproduir els efectes de l’alcohol sobre l’organisme. A hores d’ara, una desena de grups escolars s’ha interessat per les visites guiades. “Les accions del Pla Local de Drogues i Pantalles s’adrecen especialment al públic juvenil, el seu entorn, famílies i els professionals que hi treballen i els oferim actuacions molt vivencials i informatives, fugint del to paternalista i de la prohibició”, ha explicat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 11:53