Montcada i Reixac recupera el festival del Dia Internacional de la Dansa

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 00:00

El cap de setmana del 7 i 8 de maig hi haurà activitats per commemorar l’efemèride, que té com a data oficial el 29 d’abril.

L’Ajuntament recupera aquest 2022 el tradicional festival del Dia Internacional de la Dansa, amb la participació d’una quinzena d’escoles i entitats de Montcada i Reixac dedicades al ball i a la dansa. L’esdeveniment tindrà lloc el 8 de maig al pavelló Miquel Poblet (Camí de la Font Freda, 3), en dos torns, a les 11 h i a les 17 h. El dia oficial de l'efemèride és aquest divendres, 29 d'abril.

A la primera sessió hi actuaran l’Escola de Dansa Eva Nieto, Fraternidad Tinkus San Simón, Dansa Oriental de Terra Nostra, Club de ball esportiu Endansa, Grisdance Territori Musical, l’Associació de Gent Gran Salvador Allende, Jym’s Studio i Ballet Flamenco Triana. Al torn de la tarda hi actuaran Alma Flamenca, Associació Mayna, el grup de ballet i jazz Susana Arévalo, els grups de la Xarxa d’Equipaments-Centre Cívic Can Cuiàs, el grup de gitanes de La Unió de Mas Rampinyo, Cirqs Dance Studio i 13th Gold.

La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, ha destacat la importància de recuperar aquest esdeveniment per a la ciutat, amb la novetat que el festival es fa en dos torns. ‘Hem triat aquest format per tal d’evitar aglomeracions de públic i així, poder donar cabuda al festival a totes les escoles i entitats de dansa, de qualsevol modalitat’. L’edil també ha apuntat la incorporació d’un altre acte a la commemoració, l’espectacle Migrare, ‘amb una història commovedora que explora els límits de l’equilibri amb el moviment’, ha dit.

A més, enguany hi haurà una activitat més amb motiu de l’efemèride, l’espectacle Migrare, de la companyia Maduixa, el 7 de maig (18 h), a la plaça de l’Església. El muntatge el protagonitzen quatre dones i un espai buit, però minat d’obstacles i fronteres invisibles, d’odis, irracionals i prejudicis. L’obra mostra la lluita d’aquests dones fortes, valents i resilients.

La Unesco va proclamar al 1982 el Dia Internacional de la Dansa i va triar el 29 d’abril com a data oficial en ser la data de naixement de Jean-Georges Noverre, innovador i estudiós d’aquesta disciplina i creador del ballet modern. Aquesta efemèride pretén fomentar la participació i l’educació de la dansa.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 09:08