El projecte de pati obert a El Viver es posa en marxa el 23 de març

Dimarts, 20 de març de 2018 a les 12:00

L'acte de presentació del projecte tindrà lloc a partir de les 17 h, amb els parlaments, jocs gegants, una exhibició i un taller per fer bombolles.

El pati de l'escola El Viver (Can Sant Joan) obrirà com a espai de lleure amb activitats de dinamització durant els caps de setmana i gairebé tot l'estiu, des d'ara i fins a principi de setembre. La inauguració d'aquest servei, que es posa en marxa com a prova pilot, tindrà lloc aquest divendres, 23 de març, just després d'acabar l'horari de classe, a les 17 h. "És el primer cop que fem a Montcada i Reixac un pati obert dinamitzat, el comencem amb molta i il·lusió i moltes ganes, ja que creiem fermament que els espais públics han d'estar al servei de la ciutadania", ha explicat la regidora d'Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia.

A l'acte d'inauguració, hi haurà la presentació de les dues persones educadores que s'encarregaran de dur-hi a terme les activitats, parlaments oficials, jocs gegants, una exhibició i un taller de bombolles. Durant l'acte també es presentarà el logotip del projecte, que és obra d'una alumna de 5è B de l'escola, ja que el centre ha treballat aquest tema amb l'alumnat. "Agraïm l'escola El Viver per la bona rebuda i predisposició per treballar i col·laborar amb el projecte i la felicitem per la bona feina feta en l'elaboració del logotip del pati obert", ha indicat l'edil.

Durant la Setmana Santa, el pati funcionarà del 26 al 29 de març, d'11 a 14 hi de 17 a 20 h. El cap de setmana del 31 de març i 1 d'abril no obrirà però a partir del primer cap de setmana de l'abril i fins al 24 de juny, l'espai estarà en funcionament, amb l'esmentat horari. Un cop arribin les vacances d'estiu , del 25 de juny al 3 d'agost, el pati obrirà de 18 a 21 h, de dilluns a divendres, i també obrirà de l'1 al 9 de setembre. "Aquesta iniciativa s'ha  pogut endegar gràcies a la subvenció de la Generalitat en el marc de Treball als barris, que ens permet fer dos contractes per pla d'ocupació per sis mesos; amb els resultats de la prova pilot veurem l'impacte per poder decidir si continuem o no i si podem ampliar-la a d'altres escoles del municipi", ha destacat Segovia.

L'objectiu del projecte és potenciar al màxim l'ús de l'espai públic per tal que esdevingui una eina educativa i de caire social, de lleure i de proximitat, que la puguin fer servir els col·lectius i permeti que es facin activitats diverses. El pati obert pretén treballar conjuntament amb les entitats i col·lectius de Can Sant Joan i proposar una programació d'activitats que incorpori les inquietuds del barri. L'agenda variarà cada setmana i es podrà consultar als elements de difusió que s'instal·laran als dos accessos a l'escola, pel carrer Font i pel Parc de les Aigües.

Darrera actualització: 20.03.2018 | 12:48