Tenim drets, teixim llibertats 2021 reflexiona sobre l’emergència climàtica i els models de vida sostenibles

Dimecres, 3 de març de 2021 a les 11:00
Montcada i Reixac s’adhereix per quart any consecutiu a aquest programa i hi haurà un taller de vídeo per a joves sobre el canvi climàtic

La cinquena edició del programa ‘Tenim drets, teixim llibertats’ reflexiona sobre els drets ambientals, centrant-se en la situació actual d’emergència climàtica des d’una visió local i global. La temperatura global de la Terra ha augmentat 0,76º en l’últim segle i segons els estudis, a Catalunya l’impacte ha estat més acusat, de gairebé un 1,8º en els darrers 70 anys. L’Ajuntament de Montcada i Reixac participa per quart any consecutiu en aquesta iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que comparteixen una desena de municipis metropolitans. L’ens supramunicipal i el món local consideren rellevant fer una reflexió crítica amb la població metropolitana sobre la importància d’actuar localment, de manera col·lectiva però també individual, per tal que la suma de petits gestos contribueixin al canvi global.

Aquest dimecres, 3 de març, s’ha donat el tret de sortida oficial a la campanya 2021, amb la publicació d’un vídeo en què el vicepresident de l’Àrea d’Internacional i Cooperació de l’AMB, Ernest Maragall, presenta la campanya i alcaldes i alcaldesses de diferents poblacions que participen al programa mostren les accions mediambientals que impulsen a nivell local. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, explica que ‘al municipi estem compromesos amb aquest àmbit, amb accions com el pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic, el pla de prevenció d’incendis forestals o la xarxa ciclable’.

Les activitats i tallers que es realitzaran des de les diferents poblacions implicades s’entrellaçaran per un fil conductor artístic i conceptual. A Montcada i Reixac, la proposta creativa és un taller de vídeo per a joves denominat ‘Càpsules pel clima’, per reflexionar sobre quins efectes té l’emergència climàtica en les nostres vides, analitzar què és una vida sostenible i com es poden revertir els efectes el canvi climàtic. L’activitat es farà amb dinàmiques de reflexió, crítica audiovisual i un debat posterior. El taller es farà en línia el 26 de març, de 18 a 20 h. Les inscripcions s’han de fer fins al 19 de març a cantauler@montcada.org; al telèfon 667 173 249 o per Instagram a @cantauler.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 11:51