Una cinquantena d’infants i joves participa a la segona edició del projecte Link

Dimecres, 5 de juny de 2019 a les 00:00

La novetat d'enguany d'aquesta acció de teràpia amb gossos ha estat que l'última sessió de cada grup que hi ha pres part s'ha fet a equipaments de gent gran del municipi.

Una cinquantena d’infants i joves dels centres oberts i de l’Espai Familiar de Montcada i Reixac –les famílies també hi ha pres part– ha participat a la segona edició del projecte Link, impulsat des de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió. Durant el mes de maig, els nens i els joves han treballat amb dos gossos, Soda i Cava, amb els quals han tractat accions relacionades amb l’olfacte i el rastreig i habilitats com ara fer seure o estirar l’animal, entre d’altres. La interacció amb els dos gossos pretén que els participants adquireixin capacitats com la paciència, l’autoestima, la seguretat en un mateix o el domini de la por i la vergonya, entre d’altres.

La novetat d’aquesta segona edició del projecte Link és que a l’última sessió de cada grup, els infants, els joves i els animals han visitat centres de gent gran: el Casal Cívic de Montcada i Reixac i les residències Vilanova i Santa Maria. En aquests espais, els nens i nenes van liderar els exercicis amb els animals, per mostrar-los a les persones usuàries dels equipaments. L’experiència va ser enriquidora perquè, a banda d’ensenyar allò après a les sessions, van intercanviar experiències amb la gent gran. L’Ajuntament, els centres oberts i l’Espai Familiar agraeixen a l’equip de projecte Link la seva tasca.

El projecte Link és una iniciativa d’acció social assistida per gossos de teràpia. L’objectiu d’aquest sistema és afavorir la inclusió dels infants i joves i millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies. Personal especialista en intervencions assistides amb animals atén les sessions, que pretenen que el gos ajudi a resoldre situacions o aspectes a millorar de l’infant o del seu entorn familiar i social. Les sessions pretenen utilitzar l’acceptació social del gos de teràpia, per millorar la inclusió, l’acceptació i la tolerància de la infància al seu entorn social.

Darrera actualització: 05.06.2019 | 09:06