Portes obertes a la piscina d’estiu per Festa Major coincidint amb l’inici de la temporada 2019

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 19:40

El programa esportiu de la celebració inclou portes obertes a Montcada Aqua, zumba, la Milla Urbana, escacs, petanca, aeromodelisme, bàsquet i un torneig FIFA 2019.

La piscina exterior de Montcada i Reixac (Bonavista, sn) inicia l’estiu del 2019 d’una forma especial aquest any, amb portes obertes per a la ciutadania, donat que la instal·lació comença la temporada el 8 de juny, el dissabte de Festa Major, i la finalitzarà el 8 de setembre. Amb motiu de la coincidència en dates, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) organitza jornades de portes obertes els dies 8, 9 i 10 de juny, durant l’horari d’obertura del recinte, de 10.30 a 19 h. Aquests mateixos dies, el complex Montcada Aqua (Tarragona, 32) també hi oferirà portes obertes i les persones que ho visitin podran fer servir la piscina interior i els aparells. L’Aqua farà les jornades de 8 a 21 h, el dia 8; i de 9 a 14 h, els dies 9 i 10.

En ambdós casos, l’activitat és per a residents a Montcada i Reixac i l’aforament és limitat. Cal recollir la invitació a les oficines de l’IME (Tarragona, 32), en l’horari habitual d’atenció al públic, fins al 4 de juny i cal presentar el DNI. Se’n donarà una per persona i els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult tant per recollir la invitació com per accedir als recintes el dia de les portes obertes. D’altra banda, Montcada Aqua organitza el 8 de juny una masterclass de zumba a càrrec de l’equip esportiu de l’equipament, de 10.30 a 12 h. L’accés és lliure i qui vulgui es podrà dutxar després de l’activitat a les instal·lacions del Pla d’en Coll.

Les activitats esportives per Festa Major inclouen la tradicional Milla Urbana, organitzada per la Joventut Atlètica Montcada (JAM) i l’IME, que enguany arriba a la seva XIV edició i se celebrarà el 9 de juny, a la Rambla dels Països Catalans, amb curses des de prebenjamins fins a veterans, a partir de les 10 h. Les inscripcions online, mitjançant el web www.jam.cat i al preu de 3 euros, es tancaran el 4 de juny o bé, fins arribar a les 600 persones. Si en queden places, s’hi podrà apuntar per Internet o de forma presencial el mateix dia de l’esdeveniment, al preu de 5 euros.

Davant l’èxit de la primera edició, l’IME ha decidit organitzar el Torneig FIFA 19 Montcada i Reixac, de videojocs. Serà el 9 de juny al Pavelló Miquel Poblet, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Les inscripcions s’hauran de fer al matí, quan hi haurà la fase classificatòria, i a la tarda es disputarà la final. El torneig és per a un màxim de 32 participants, amb sistema d’eliminatòria simple directa. Les persones que hi participin han d’estar atentes al desenvolupament del torneig, perquè qui sigui cridat i no hi sigui, quedarà eliminat. Hi haurà primer, segon i tercer premi. Com a activitats complementàries, hi haurà jocs com Just Dance 2019, Real Racer X, Nintendo Switch i dispositius de realitat virtual. Al matí hi haurà portes obertes.

Un any més, el Museu Municipal, El Cim, el CEAV i el CECC organitzen la caminada popular al poblat ibèric Les Maleses, amb una recreació de la vida dels laietans. La participació a l’acte del dia 8 (inici a les 9 h, a la plaça Lluís Companys) és gratuïta però cal reservar-ne plaça enviant un correu electrònic a l’adreça museumunicipal@montcada.org. També el 8 de juny es farà un concurs de triples, a càrrec de la UBMiR, davant del Pavelló Miquel Poblet (10 h). Les inscripcions són gratuïtes i s’hauran de fer el mateix dia de l’acte.

El Club de Petanca Montcada fa el dia 8 un torneig de petanca a les pistes del Pla d’en Coll (9 h). Per segon any consecutiu, el Real Aeroclub de Barcelona organitza als exteriors del Pavelló Miquel Poblet una exhibició d’aeromodelisme. El recent creat Club d’Escacs MiR munta una jornada d’escacs el mateix dia, de 9.30 a 13.30 h, al carrer Major.

Darrera actualització: 23.05.2019 | 20:01