Montcada i Reixac se suma a la signatura del Pacte contra la segregació escolar

Dilluns, 18 de març de 2019 a les 12:00

El document inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en nou àmbits que el Departament d’Educació es compromet a implementar, tant com es pugui, durant aquesta legislatura.

La sala Auditori del Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns 18 de març de 2019 l’acte de signatura del Pacte contra la segregació escolar, al qual s’han adherit la majoria d’agents de la comunitat educativa i de l’arc parlamentari i institucional, així com multitud d’ajuntaments com el de Montcada i Reixac. L’acte de signatura ha estat presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló i pel síndic de greuges, Rafael Ribó, que n’ha estat l’impulsor. També ha comptat amb la presència d’altres personalitats com el president del Parlament, Roger Torrent, o els alcaldes i alcaldesses de Salt, Vic, Sabadell i l’Hospitalet de Llobregat, entre d’altres.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha acudit en representació del consistori i ha intervingut per reivindicar la feina feta a nivell municipal a l’hora de lluitar contra la segregació escolar. “Nosaltres fa molt que estem implicats i que treballem conjuntament amb altres administracions en la lluita contra la segregació escolar. Creiem i estem convençuts que els Ajuntaments tenen un paper molt important en el desenvolupament de polítiques combinin la igualtat d’oportunitats i l’equitat”, ha assegurat.

Al mateix temps, però, ha demanat que es tinguin en consideració els recursos destinats per dur a terme aquest projecte. “Cal tenir en compte que si no hi ha una bona dotació pressupostària, aquest pacte quedarà en paper mullat. No es pot deixar sol al món local en aquesta tasca perquè, si no, haver signat aquest pacte no haurà servit de res i tot plegat quedarà tancat en un calaix”, ha advertit. Finalment, Campos també ha volgut fer menció d’alguns dels programes que s'han impulsat des del consistori per lluitar contra la segregació a les escoles, com el Pla Educatiu d’Entorn, l’Aliança Educació 360 o el projecte Magnet.

Els ajuntaments que s’han adherit al pacte assumiran durant els pròxims tres anys l’adopció de les mesures consensuades que pertanyin al seu marc competencial. Per la seva banda, el Síndic, amb aquesta signatura, es compromet a coordinar el seguiment del Pacte conjuntament amb el Departament d’Educació i a elaborar un informe bianual de balanç que es presentarà al Parlament de Catalunya mentre el Pacte estigui vigent.

Pots consultar el document íntegre a la pàgina web de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 18.03.2019 | 14:07