El programa UBICAT de Promoció Econòmica per cercar feina donarà suport a 45 persones

Dilluns, 27 de gener de 2020 a les 00:00

La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament executarà, per segona vegada, el programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya durant aquest any.

Aquest servei d’assessorament, que es realitzarà a les dependències del departament municipal, oferirà acompanyament, de forma individualitzada, a aquelles persones que es troben en situació d'atur, però també a aquelles que treballen però que es troben en situació de precarietat laboral.

La previsió municipal és que un total de 45 persones es puguin beneficiar d’aquest programa. Cadascuna de les persones usuàries haurà de participar en accions d’orientació i de coneixement de l’entorn productiu, tant individuals com grupals. Un equip de professionals de l'orientació les ajudaran a dissenyar un pla de recerca de feina i un pla de millora de competències mitjançant tutories individuals i oferiran un sèrie de càpsules formatives en grup, amb continguts ajustats a les seves necessitats. Es treballaran, per exemple, aspectes motivacionals, el coneixement d’eines de recerca de feina, recursos per fer front a un procés de selecció o la capacitació digital. En paral·lel, es preveuen accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè els participants puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial.

Al llarg de l’any passat, UBICAT va oferir un total de 943 hores d’orientació i assistència individual (a banda de 40 hores de sessions grupals) a 63 persones, de les quals el 58% (37) van ser dones. De totes les persones que van formar part del programa, 21 (el 33,33%) van trobar feina, mentre que 12 (19%) va aconseguir millorar la seva ocupació. Finalment, pel que fa als perfils professionals, les més habituals van ser operaris o peons (un 38%, 24 persones), dependents (10%) i auxiliar administratiu (6%).

Per participar en el programa UBICAT cal estar registrat a l’Oficina de Treball i empadronat a Montcada i Reixac. Les persones interessades s’han d’adreçar a la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació (Carrer Alt de Sant Pere, 73), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Darrera actualització: 27.01.2020 | 14:23