Guia establiments alimentaris COVID-19 (30 d'abril)

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 08:57

Reforç de les mesures d’higiene i manipulació per al sector minorista d’alimentació i restauració comercial en situació de pandèmia del virus SARS-CoV-2 

Davant la situació actual originada per la pandèmia del virus SARS-CoV-2, el sector minorista d’alimentació i la restauració comercial han de fer front a un nou repte. Tot i que actualment no hi ha proves que els aliments siguin una font de contagi del virus, és més important que mai que les empreses alimentàries implementin sistemes eficaços de gestió de la seguretat alimentària inclosa l’aplicació de pràctiques higièniques freqüents i exhaustives. També és molt important aplicar noves mesures per assegurar el distanciament social per prevenir el contagi de la COVID-19. 
Aquesta guia té per objectiu donar indicacions per adoptar mesures per garantir la seguretat alimentària en el subministrament d’aliments i, alhora, minimitzar la transmissió de la COVID-19 entre persones i evitar el contacte del virus SARS-CoV-2 amb els aliments. Està organitzada sota un seguit de preguntes que tots els operadors del sector alimentari haurien de fer-se per avaluar la seva capacitat d’implementar els requisits per evitar la propagació de la COVID-19 als seus locals i protegir les persones front la infecció. 
Cal assenyalar que els operadors del sector alimentari que identifiquin insuficiències en els seus procediments actuals que no permetin la implementació de les mesures descrites en aquesta guia, han de considerar la necessitat d’aturar l’activitat i tancar la seva instal·lació fins que resolguin aquestes mancances. 
La guia ha estat elaborada en base a la informació i coneixements actuals però aquest document s’anirà modificant i actualitzant en funció de l’evolució de la pandèmia i de noves indicacions de les autoritats.  
Cal tenir en compte també que aquest document no substitueix les guies i manuals de seguretat alimentària que s’estaven utilitzant fins al moment actual, sinó que és un complement per adaptar aspectes concrets a les circumstàncies actuals.

Darrera actualització: 05.05.2020 | 09:01