Targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat

Descripció: Document acreditatiu del dret de les persones amb discapacitat que tenen mobilitat reduïda per parar o estacionar el seu vehicle tan a prop com sigui possible del punt d'accés o de destinació.

Hi ha tres modalitats de targeta: titular conductor, titular no conductor i targeta d'aparcament per a col·lectius. 

Poden ser titulars de la targeta d'aparcament les persones amb discapacitat que superin el barem de mobilitat i condueixen un vehicle.

S'atorgarà una targeta identificada com a titular no conductor, a les persones que superin el barem de mobilitat i no condueixin, referent als vehicles que els transporten, quan la persona amb discapacitat tingui més de tres anys. Aquesta darrera circumstància no es tindrà en compte en el cas de persones menors de tres anys que depenen de manera continuada d'aparells tècnics imprescindibles per a les seves funcions vitals.

També es podrà atorgar la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat identificada com a titular no conductor a les persones que tinguin una agudesa visual bilateral igual o inferior a 0,1 amb correcció, o una reducció concèntrica del camp visual igual o menor a 10 graus. 

Els beneficis que atorga la targeta són d'aplicació a qualsevol vehicle conduït o ocupat per una persona titular de la targeta d'aparcament. 

Targeta d'aparcament col·lectiva:
Poden ser titulars les persones jurídiques o físiques titulars dels vehicles adaptats destinats a transport col·lectiu que superin el barem de mobilitat. 

Validesa 

Titular conductor: la data de validesa queda condicionada a la del permís de conduir. En tot cas, mai serà superior a 10 anys
Titular no Conductor: Amb caràcter general, la validesa serà de 4 anys. Per a les persones majors de 70 anys, la validesa serà de 2 anys.
Titular Transport Col·lectiu: La validesa de la targeta serà de 10 anys

Requisits:

Titular conductor: Persones majors de 18 anys que superin el barem de mobilitat i tinguin el permís de conduir.

Titular no conductor:
a) Persones majors de 3 anys que superin el barem de mobilitat
b) Infants menors de 3 anys amb pluridiscapacitat que depenguin d'aparells tècnics imprescindibles per a dur a terme les funcions vitals de manera continuada.

c) Persones que tinguin una agudesa visual bilateral igual o inferior a 0,1 amb correcció, o una reducció concèntrica del camp visual igual o menor a 10 graus.

Quin cost té:

Aquest procediment no està subjecte a taxes

Qui pot sol·licitar-ho:

La persona interessada o el seu representant legal

Cal aportar:

 • DNI del titular
 • Dues fotografies del titular
 • En el cas de titular conductor, fotocòpia del permís de conduir
 • Certificat del Servei de Valoració i Orientació

  Aquest ha d'acreditar que supera el barem de mobilitat o que compleix el requisit a què es refereix l'article 3.3 del decret 97/2002 de 5 de març (persones que tinguin una agudesa visual bilateral igual o inferior a 0,1 amb correcció, o una reducció concèntrica del camp visual igual o menor a 10 graus).
  Servei de Valoració i Orientació, Prat de la Riba 30-32 Terrassa Tel. 93 785 83 00.

 • Acreditar la representació legal (excepte en el cas de mare/pare)

Canals de tramitació:

 • Presencial

  A l'OAC

Oficina d'Atenció Ciutadana - OAC

Avinguda de la Unitat, 6 - 08110 Montcada i Reixac - Barcelona
Telèfon: 935 726 474
Fax: 935 726 493
Adreça electrònica: oac@montcada.org
Horari:  
De 9 a 14 h
Atenció presencial amb CITA PRÈVIA!!
Demaneu-la a oac@montcada.org
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.02.2018 | 13:50