Xarxa ciclable de Montcada i Reixac

Què és ?

Montcada i Reixac ha fet una aposta ferma per la mobilitat sostenible dotant-se d'una xarxa ciclable que possibilita la circulació en bicicleta arreu del municipi. S'han habilitat carrils bici i s'han dut a terme intervencions diverses a la via pública per tal d'afavorir un aprofitament tant pràctic com lúdic de la nova infraestructura, garantint una convivència harmoniosa de la bicicleta amb la resta de mitjans de transport i amb els vianants.

Hi ha quatre modalitats de carrer adaptats al pas de bicicletes: amb carril bici en calçada o en vorera, carrers peatonals en convivència amb la bicicleta i carrers zona 30, on les bicicletes comparteixen espai amb els vehicles motoritzats.

Per què? 

La xarxa ciclable dóna resposta a una demanda social, ja que a Montcada i Reixac hi ha una tradició important d'utilització de la bicicleta, i compleix amb un objectiu ambientalista de pacificació del trànsit: donant facilitats a l'ús de la bicicleta, es redueix la utilització del cotxe en desplaçaments curts i, per tant, les emissions contaminants i els sorolls del trànsit.

A més, la xarxa està pensada per complementar-se amb el transport públic, ja que en el seu recorregut hi ha les parades d'autobús i les estacions de tren. L'Ajuntament ha volgut aprofitar l'actuació per adaptar les parades a les persones amb mobilitat reduïda.

La premisa bàsica de l'Ajuntament de Montcada i Reixac per a tota l'actuació ha estat fer una millora integral de la mobilitat per allà on hagin de circular les bicicletes, prioritzant en tot moment la seguretat de vianants, ciclistes i conductors.

 

Darrera actualització: 25.01.2018 | 07:53