Pacificació de l’avinguda de la Ribera

Dilluns, 30 de gener de 2023 a les 11:20

L’avinguda de la Ribera disposarà d’un nou passeig fluvial en el tram entre el pont de la Roca i el carrer Llevant. En total, les obres afectaran a una superfície de 7.650 m².

Actuacions de reforma

El nou passeig es trobarà paral·lel al riu i unirà  els barris de Can Sant Joan, La Ribera i Montcada Centre. El projecte aborda la renovació de la plaça Larramendi; la construcció d’un voladís entre els carrers Bogatell i París, que serà un mirador sobre el riu; la urbanització d’un carril bici segregat; la remodelació i ampliació de la vorera més propera als edificis, entre el carrer Larramendi i el pont de la Roca per fer-la més accessible; i la col·locació de vegetació i arbrat.

Millora de la relació de la ciutadania amb el riu Besòs

Les obres permetran al nou passeig disposar d’una amplada de cinc metres: dos d’ells destinats al carril bici segregat i la resta, per als vianants. Els 630 metres del passeig comptaran amb un nou enllumenat i mobiliari urbà. A més, amb la finalitat de millorar la seguretat dels vianants, la calçada quedarà deprimida respecte a la cota de les places i del passeig fluvial. Aquest canvi de desnivell resultarà un element dissuasiu, contribuint que els vehicles mantinguin una velocitat reduïda  al seu pas per l’avinguda.

  • Pressupost: 2,7 milions d’euros
  • Durada: 10 mesos i mig
  • Finançament: Ajuntament Montcada i Reixac i AMB
  • Licitació:
  • Direcció Facultativa:
Darrera actualització: 30.01.2023 | 11:24

Imatges