Manifest 17 de maig 2019

Dijous, 9 de maig de 2019 a les 00:00

Dia Internacional contra LGTBI-fòbia

El 17 de maig, dia internacional contra la lesbofòbia, homofòbia, bifòbia, transfòbia i interfòbia, es commemora que l’Organització Mundial de la Salut, l’any 1990, eliminés l’homosexualitat definitivament del seu llistat de malalties.
29 anys després, tornem al sortir al carrer, aquesta és una data reivindicativa, de lluita i sensibilització però també de germanor a favor de la implementació de tots els drets que s’han anat aconseguint i dels que queden per aconseguir per fer una societat sense masclisme i LGTBI-fòbia, sense situacions de violències que han de patir les persones LGTBI.
Aquest any, és un any especial, es fan 50 anys de la revolta de StoneWall, a Nova York, on les nostres companyes van començar un esclat contra la injustícia, la criminalització, la patologització i la violència. No podem oblidar el nostre passat i d’on venim, imperiosament necessari per entendre el nostre present.
Tot i que en els darrers anys hem avançat juntes en matèria de garantia de drets, en gran part per l’impuls de la Llei 11/2014 i del treball incansable del teixit associatiu de diferents col·lectius de la nostra ciutat, l’LGTBI-fòbia continua molt present en els nostres carrers i en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana.

Manifest

Darrera actualització: 09.05.2019 | 12:01