5.6. Garantir la participació de la ciutadania en el projecte de ciutat

 1. Millora del model de participació ciutadana en els pressupostos. Estudi de l’ampliació de la presa de decisions en altres serveis de l’Ajuntament que no siguin només inversions.
 2. Creació del Consell de Ciutat i de comissions de participació per barris.
 3. Revisió i introducció de nous mecanismes de participació ciutadana dins de les accions adreçades a la ciutadania.
 4. Continuar amb la promoció de les iniciatives de les taules obertes a la ciutadania per tractar problemes concrets de col·lectius i de l’impuls del treball transversal amb altres àrees per coordinar l’acció en benefici ciutadà.
 5. Continuar  el projecte de pressupostos participatius de forma biennal.
 6. Convocar de forma biennal un procés de pressupostos participatius en actuacions i programes adreçats al col·lectiu jove.
 7. Impulsar la creació de processos i espais de participació ciutadana específicament orientats a la implicació de les persones joves en la presa de decisions sobre la gestió de les polítiques del municipi.
 8. Creació d’un òrgan participatiu estable de caràcter consultiu que representi la veu de l’adolescència montcadenca.
 9. Creació d’una comissió juvenil de festes amb capacitat per decidir sobre la programació d’una part dels actes que es fan a les diverses festes majors del municipi.
 10. Creació d’una App d’informació, divulgació i participació que permetrà al jovent estar al dia de tots els recursos al seu abast.
 11. Facilitar l’ús dels equipaments municipals a joves no adherits a cap entitat o associació.
 12. Consolidar i implementar projectes per fomentar la participació inclusiva de tots els infants com a ciutadania de ple dret.
 13. Aconseguir que tots els infants tinguin accés i puguin participar a les activitats extraescolars. Una aposta clara i decidida per un projecte inclusiu i de qualitat.
 14. Creació d’un punt d’informació i assessorament integral per al jovent de Montcada i Reixac que presti orientació i informació, de forma integrada, en un ampli ventall d’àmbits.
 15. Creació del Consell de civisme i convivència.
 16. Creació d’un òrgan estable de participació de la gent gran.

Darrera actualització: 08.03.2023 | 16:26