Beques esportives

Dimecres, 25 d'agost de 2021 a les 00:00

 

L'Ajuntament concedirà beques per promoure l'activitat esportiva d’infants i joves d'entorns vulnerables.

Hi opten els infants dels Jocs Escolars i els menors de 21 anys que participin a cursos de la Regidoria d’Esports o que facin esport federat no professional a Montcada i Reixac.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac atorgarà per primer cop beques esportives, per tal de promoure, potenciar i diversificar la pràctica esportiva al municipi i afavorir que infants i joves d’entorns vulnerables puguin practicar esport. ‘Les dificultats econòmiques no poden ser un motiu perquè infants i joves no facin esport, una pràctica fonamental en el seu desenvolupament físic i mental’, ha explicat el regidor d’Esports, Gerard Garrido. El Ple ordinari de juliol, celebrat ahir dijous, dia 22, va aprovar les bases de les beques.

Els ajuts s’aplicaran a la temporada 2021-2022 i la dotació pressupostària total és de 15.000 euros. Hi podran optar els participants individuals en els Jocs Escolars –amb fitxa esportiva a una escola local–, esportistes menors de 21 anys en competicions esportives oficials no professionals en clubs locals (a excepció que faci una disciplina que no s'ofereixi a Montcada i Reixac) i menors de 21 anys que participin en els cursos que ofereix la Regidoria d’Esports i que no tinguin cap altra bonificació en els preus o tarifes. En qualsevol dels tres casos, s’ha de tenir l’empadronament a Montcada i Reixac.

Per optar als ajuts, s’ha d’obtenir un mínim de 40 punts en base a uns criteris de valoració –que es poden consultar a www.montcada.cat, que es divideixen en nivell esportiu, nivell econòmic i altres factors (estar en situació d’atur o pertànyer a família nombrosa o monoparental).

Qui ho pot presentar

Podran ser beneficiaris de les subvencions per activitats esportives les famílies que tinguin uns ingressos mensuals no superiors a 1.500 € mensuals i que algun dels seus membres:
a) Participi de manera individual en els Jocs Esportius Escolars. Caldrà que disposin de la corresponent inscripció i fitxa esportiva en un centre escolar (primaria o institut) del municipi de Montcada i Reixac
b) Sigui un esportista individual que participi en competicions esportives oficials, sense ànim de lucre i en condicions d’amateur. Caldrà que disposin de la corresponent inscripció i llicencia per a un club esportiu del municipi de Montcada i Reixac, o d’un altre club esportiu només en cas de no existir aquella modalitat esportiva o nivell de competició en un club esportiu local. Els/les esportistes hauran de ser menors de 21 anys
c) Persones inscrites en programes d’activitats esportives per adults en l’oferta Municipal i que no disposin de recursos econòmics suficients
d) Els sol·licitants hauran d’estar empadronats a Montcada i Reixac i/o estar escolaritzats en un centre escolar (primaria o institut) del municipi de Montcada i Reixac el curs 2021/2022, per canvi de residència

Tramitació dels ajuts
El termini per demanar les beques anirà de l’1 al 30 de setembre. Per formalitzar la sol·licitud s’haurà d’adjuntar una sèrie de documents com la memòria de presentació de l’esportista, el pressupost total de les despeses previstes a realitzar, el certificat federatiu i la llicència esportiva, entre d’altres (tota la documentació i les bases de la convocatòria la podeu consultar a www.montcada.cat).

Com a mesura de seguretat per la COVID-19, de forma preferent, els tràmits s’hauran de fer per via telemàtica,  Caldrà presentar la sol·licitud degudament complimentada i signada mitjançant IdCat o IdCat Mòbil. Si no es té, es pot obtenir fàcilment l'IdCAT Mòbil (per a més informació, cal anar a https://idcatmobil.seu.cat). Guia sol·licitud IdCat Mòbil.

TRAMITAR ARA

De forma excepcional, es podrà fer la tramitació de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), de 9 a 14 h, però cal cita prèvia, trucant al 935726474.

Darrera actualització: 01.09.2021 | 11:38