Fem arxiu COVID-19

Capçalera de l formulari de l'arxiu de la COVID-19 a Moncada i Reixac

L’Ajuntament de Montcada i Reixac fa una crida ciutadana per recopilar un fons documental que ens serveixi com a material d’anàlisi i reflexió dels efectes de la pandèmia generada pel coronavirus.

Des del Museu municipal de Montcada i Reixac s’està documentant amb una perspectiva local i plural el moment històric que, com a comunitat, ens toca viure.

Demanem documents que serveixin per explicar com estem vivint a Montcada i Reixac l’estat d’alarma. Ens interessa especialment testimoniar com hem viscut aquesta crisi com a comunitat, més enllà de les vivències més anecdòtiques i personals. Per exemple, les iniciatives de solidaritat, les xarxes ciutadanes de col·laboració, imatges de l’impacte de la pandèmia en els espais de la ciutat, els missatges als balcons, etc. Volem que les futures generacions puguin conèixer amb detall el moment històric que estem vivint també des de la quotidianitat de la nostra ciutat.

Aquests documents poden ser fotografies, diaris de confinament, cartells, vídeos, dibuixos infantils de suport o qualsevol altre document que ens serveixi per il·lustrar els efectes socials de la pandèmia.

Sabem que molts de vosaltres esteu compartint en les xarxes socials part d’aquests documents, però les xarxes no donen garanties de preservació permanent, que és l’objectiu d’aquest arxiu.

Com ara no és possible trobar-nos físicament us demanem que ens feu arribar els documents en format digital fent servir el formulari que trobareu a continuació.

Necessitem que ens digueu autoria, lloc / ubicació, títol i, si ho considereu oportú, una breu descripció.

La creació col·lectiva d’una memòria pública plural ens ajudarà a enfortir la nostra comunitat. Col·labora!

Fem arxiu COVID-19

* Si teniu arxius més grans de 10 MB vegeu la columna 'Enllaços'


Avís legal

D'acord amb la vigent normativa de protecció de dades, l'Ajuntament de Montcada i Reixac, amb CIF P0812400-J i domiciliat a l'Av. de la Unitat 6, 08110 de Montcada i Reixac, com a Responsable del tractament, informa que les dades recollides en el present formulari seran utilitzades amb la finalitat de documentar i testimoniar els efectes socials de la pandèmia COVID-19 des d'una perspectiva de ciutat. El tractament es farà legitimat per l'exercici de poders públics com a administració pública i pel consentiment que presta l'interessat en acceptar la present política de privacitat.

Per tal de documentar-ho es recolliran dades personals i arxius d’imatge o audiovisuals que els usuaris facilitin a través del formulari.  Aquestes dades i informacions tindran com a destí final:

  1. L’arxiu històric de la ciutat.
  2. Creació d’un fons documental que es posarà a disposició de la ciutadania per la seva consulta amb finalitats d’investigació i de divulgació cultural.
  3. La creació d’un catàleg en línia a la pàgina web municipal, publicacions als mitjans i xarxes socials municipals.
  4. Exposicions.

Així s’informa que les fotografies i altres continguts audiovisuals, inclús les que puguin contenir imatges de persones, que s’enviïn a través d’aquest formulari, seran utilitzades en els termes anteriors, i que al participar en aquesta acció s’accepta el seu ús per part de l’Ajuntament de Montcada i Reixac de manera indefinida i sense limitacions territorials, de suport o mitjà, i s’accepta la cessió d’ús de les imatges de persones, fotografies i altres continguts audiovisuals renunciant a qualsevol compensació econòmica. De la mateixa manera, les persones que enviïn aquestes fotografies o altres continguts audiovisuals garanteixen que en són els autors o tenen els drets sobre les fotografies i també l’autorització o consentiment de les persones que hi apareixen o que s’hi puguin identificar.

Les dades seran utilitzades en els termes citats i no seran cedides a altres tercers públics o privats excepte en el cas d’obligació legal.

Les persones interessades, en cas de desitjar-ho, podran exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament dirigint-se a oac@montcada.org. Podeu consultar la informació addicional a la nostra pàgina web www.montcada.cat/altres-continguts/politica-de-privacitat

Així mateix, en cas de considerar que els seus drets de protecció de dades han estat vulnerats podrà dirigir-se a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades a través de la seva web www.apdcat.gencat.cat.

Darrera actualització: 28.04.2020 | 17:07
Darrera actualització: 28.04.2020 | 17:07