Espais de recerca de feina

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa la cinquena edició del programa Espais de Recerca de Feina, que ofereix recursos d’orientació i acompanyament a persones en situació d’atur per tal d’afavorir-ne la inserció laboral. A la darrera edició es van atendre 146 persones i es va aconseguir un índex d’inserció del 65%, amb 95 noves incorporacions al mercat de treball. El programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, no té cost pels participants, està cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu i es duu a terme a l’equipament de Promoció Econòmica i Ocupació situat al carrer Alt de Sant Pere, 73 (Mas Rampinyo). Per a participar-hi, cal estar inscrit/a al Servei d’Ocupació de Catalunya amb la demanda activa, disposar de coneixements d’informàtica, d’Internet i de català/castellà i tenir un projecte professional definit i viable. Les persones interessades en el servei també hauran de tenir disponibilitat horària per fer un mínim de vuit sessions de quatre hores de durada dos matins a la setmana: dilluns i dimecres de 9.30 a 13.30 h o bé dimarts i dijous en el mateix horari. En cas que compleixin aquests requisits cal que s’adrecin a l’Oficina de Treball que els correspongui. Per més informació, també es pot consultar el web del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya

El consistori posa a disposició de les persones usuàries una sala amb 12 ordinadors, impressora, telèfons, projector, material de consulta, taulers i dos tècnics d’ocupació per a assessorar i acompanyar les persones participants del servei en el seu procés actiu de recerca de feina. Les sessions es realitzen de manera grupal però amb un seguiment individualitzat, fet que facilita compartir experiències, contactes i informació, així com treballar competències relacionades amb la recerca de feina.

L'elaboració d'un currículum vitae atractiu i coherent amb l'objectiu laboral de la persona i l'elecció dels recursos més eficients per arribar a les ofertes de feina i esdevenir més visible de cara a les empreses són alguns dels aspectes principals que es treballaran. A més d’actualitzar i millorar de les eines de recerca de feina (cv i carta de presentació), es promourà la recerca activa tot utilitzant tant els portals d' Internet com altres canals que puguin resultar efectius per a cada perfil professional amb l’objectiu de millorar les oportunitats d’accedir a un lloc de treball.

SOC
Generalitat de Catalunya
UE Fons social europeu

Darrera actualització: 22.01.2021 | 08:59
Darrera actualització: 22.01.2021 | 08:59