La piscina d’estiu presentarà importants novetats en les seves tarifes i en els tipus d’abonaments

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 00:00

S’incrementen les bonificacions  en un 5% per a residents del municipi que adquireixin un abonament familiar o individual en totes les modalitats que s’oferten arribant al 55% i al 60% en el cas de les famílies nombroses o monoparentals.  

La piscina d’estiu de la Zona Esportiva Centre (Bonavista, s/n) introduirà importants novetats cara a la temporada que s’inaugurarà el proper 15 de juny. La regidoria d’Esports ha proposat fer una modificació de l’ordenança fiscal que regula les seves taxes amb l’objectiu d’adequar les tarifes i el servei a la nova realitat social, a les necessitats de les famíles i a la demanda existent.

Per poder dur a terme les noves propostes el consistori va encarregar un estudi de costos per identificar l’equilibri entre la despesa i els ingressos que la piscina municipal genera als comptes públics i que ha servit per fonamentar la proposta de nova tarificació que es va aprovar, de forma provisional, a la sessió del Ple de l’Ajuntament que es va celebrar el passat 29 d’abril.

Nous abonaments i augment de les bonificacions

En aquest sentit, els abonaments de temporada o per mesos tancats es substituiran per uns abonaments per dies. Al que ja existia de 10 dies, s’afegiran els de 20, 30 i 60, que es podran utilitzar en funció de les necessitats dels usuaris durant el temps que la piscina estigui oberta. En relació a les bonificacions per a residents a Montcada i Reixac, s’han incrementat en un 5% per als veïns que adquireixin un abonament familiar o individual en totes les modalitats que s’oferten, arribant al 55% i al 60%, en el cas de les famílies nombroses o monoparentals. A més, s’ha creat una nova tarifa per als joves d’entre 14 i 24 anys, que podran pagar menys que els adults per accedir a la piscina. Globalment, les tarifes individuals han disminuït el seu preu, a excepció de l’abonament familiar de 60 dies, que costarà 6 euros més que l’antic per a tota la temporada. Enguany, els usuaris que vulguin anar tot el dia o només en una franja horària pagaran menys que l’estiu passat, a excepció dels adults, d’entre 25 i 64 anys, que hauran d’abonar 5€ (0,92 cèntims més que l’any passat) per una entrada de mig dia.

Durant la celebració del Ple, el regidor d’Esports, Salva Serratosa, va explicar aquestes modificacions i va argumentar que aquests canvis beneficiaran als usuaris més joves i també serviran per oferir més flexibilitat i “respondre a la demanda d’algunes famílies als que no els hi anava bé adquirir l’abonament de tota la temporada”. D’altra banda, l’edil també va afegir que amb les noves tarifes, l’Ajuntament pot arribar a asumir el 94% del cost d’una entrada, en el cas dels abonaments, mentre que a l’últim estiu la mitjana era del 75%.

Enguany, la temporada de la piscina d’estiu anirà del 15 de juny al 31 d’agost, en horari d’11 a 15h, al matí, i de 16.30h a 20.30h, per la tarda, ampliant-se mitja hora en cada franja respecte l’any passat. Per complir amb les mesures sanitàries contra la Covid-19, continuarà tancant al migdia per tal de dur les tasques de neteja i desinfecció.

A més, es podran comprar les entrades individuals a la pàgina web de la regidoria d’Esports (www.esportsmontcada.org). Seguint amb el projecte de millores en aquest equipament, en el que l’any passat es va instal·lar un nou acumulador d’aigua calenta amb més capacitat i es va condicionar el vas de la piscina infantil, per aquest estiu es crearan dues noves zones d’ombres i s’adequaran i els dos lavabos de la zona infantil.  

Darrera actualització: 10.05.2021 | 13:08